Η πρόσβαση στο Twitter διακόπηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από Τετάρτη έως Πέμπτη για χιλιάδες χρήστες καθώς δεν μπορούσαν να συνδεθούν στον δικό τους λογαριασμό.

Ο ιστότοπος Downdetector έχει εντοπίσει περίπου 10.000 αναφορές χρηστών του Διαδικτύου που δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν το Twitter. Τα προβλήματα κορυφώθηκαν γύρω στις 2 τα ξημερώματα.

Η έκταση της διακοπής δεν έγινε αμέσως γνωστή, αλλά δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία ανέφεραν ότι είχαν δυσκολία πρόσβασης στους λογαριασμούς τους.

Αυτό το τεχνικό πρόβλημα, ωστόσο, έρχεται σε μια ευαίσθητη στιγμή για το Twitter, που είναι σε αναταραχή από την εξαγορά του από τον Έλον Μασκ έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη Οκτωβρίου. Ο δισεκατομμυριούχος απέλυσε πολλούς υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων που ασχολούνται με την τεχνική συντήρηση της πλατφόρμας.

Σε έναν χρήστη που τον ρώτησε την Τετάρτη εάν το Twitter ήταν «χαλασμένο», ο Έλον Μασκ απάντησε: «Σε μένα λειτουργεί». Εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, ο αριθμός των χρηστών που δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία κυμαινόταν από μερικές εκατοντάδες έως αρκετές χιλιάδες.

Σύμφωνα με την ανάλυση του DownDetector, περίπου το 10% των παραπόνων που καταγράφηκαν, προέρχονταν από χρήστες εφαρμογών για κινητά.

Η αιτία της διακοπής δεν έγινε αμέσως γνωστή. Σύμφωνα με το διαδικτυακό παρατηρητήριο NetBlocks, πρόκειται για διεθνείς διακοπές λειτουργίας και «δεν σχετίζονται με διακοπές ή φιλτράρισμα του Διαδικτύου σε εθνικό επίπεδο».

Προηγούμενο άρθροΟΕΒΕ Καβάλας: Με επιτυχία η δράση Χριστούγεννα για όλους με δώρα αγάπης
Επόμενο άρθροΧρήστος Σταϊκούρας για μείωση ΦΠΑ: Το όφελος θα ήταν μικρότερο για τους πολίτες από το market pass