”Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη με τα pos. Το πρόβλημα δεν είναι τα pos. Το πρόβλημα είναι η διασύνδεσή τους με τις ταμειακές μηχανές και την Α.Α.Δ.Ε.”.

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Καβάλας, Σωτήρης Ιωαννίδης.

”Περιμένουμε ότι θα βγει ένα μηχάνημα που θα είναι εύχρηστο καταρχήν και πρακτικά δυνατόν να λειτουργήσει σε ένα υπαίθριο χώρο, ένα μηχάνημα δύο σε ένα, δηλαδή ταμειακή και pos μαζί. Όμως δεν υπάρχει στην αγορά αυτή τη στιγμή και πρέπει να γίνει εισαγωγή και να καλυφθεί όλη η αγορά. Το δεύτερο πρόβλημα είναι αυτό που ακούμε, ότι οι εταιρείες δεν αναλαμβάνουν να πάρουν τα voucher που δίνει η κυβέρνηση, ώστε να μπορέσουμε και εμείς να ανασάνουμε. Μας βάζουν σε μία διαδικασία να μπούμε στα voucher, να κάνουμε αιτήσεις για να πάρουμε αυτά λεφτά και δεν τα αναγνωρίζουν οι εταιρείες. Προφανώς έχουν και αυτές τον λόγο τους. Ίσως επειδή είναι καινούργια τα μηχανήματα, πρέπει να τα εισάγουν, για να γίνει αυτό θέλει πολλά λεφτά, τα χρήματα από τα voucher δεν τα παίρνουν άμεσα από το κράτος και αντιλαμβάνομαι με το φτωχό μυαλό μου ότι δεν μπορούν κάποιοι να αντεπεξέλθουν σε όλη αυτή τη διαδικασία. Έτσι όλο αυτό μας πάει πίσω και θεωρώ ότι θα πάρουμε και αυτόν τον μήνα παράταση. Δεν είναι έτοιμη η αγορά αυτή τη στιγμή για να μας καλύψει, οπότε θεωρώ ένα μήνα ακόμη θα τον πάρουμε”, ανέφερε σχετικά με το θέμα ο κ. Ιωαννίδης.

ΜΙΚΡΗ ΚΙΝΗΣΗ

Αναφορικά με την κίνηση που καταγράφεται στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς στις λαϊκές αγορές της Π.Ε. Καβάλας, ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε ότι ”Η κίνηση δεν θα έλεγα ότι είναι και στα καλύτερά της. Είχαμε μία μικρή κίνηση στη διάρκεια του τριήμερου της Καθαράς Δευτέρας, λόγω του ότι ήρθε και ξένος κόσμος στην πόλη μας και από τα βαλκάνια και εσωτερικός τουρισμός. Αυτό λίγο μας ανέβασε τον τζίρο, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Είναι οι μήνες που για εμάς είναι οι χειρότεροι του χρόνου. Από 15 Ιανουαρίου μέχρι και τα τέλη Μαρτίου τα πράγματα είναι δύσκολα για εμάς. Το Πάσχα είναι λίγο αργά φέτος και πλέον αναμένουμε να αλλάξει η διάθεση του κόσμου, να αλλάξει ο καιρός, να κινηθεί περισσότερο ο κόσμος, να λιγοστέψουν και τα έξοδα και τα οικογενειακά βάρη, για να μπορέσουν και οι πολίτες να ανασάνουν και να βγουν λίγο περισσότερο στην αγορά. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα λόγω της ακρίβειας, όχι μόνο στην λαϊκή, αλλά και ευρύτερα στην αγορά και περιμένουμε κάπως να αλλάξει αυτή η κατάσταση στο επόμενο διάστημα”.

Προηγούμενο άρθροΕυρωεκλογές 2024: Τα 20 πρώτα ονόματα των υποψηφίων ανακοινώνει σήμερα η ΝΔ – Στη λίστα Μεϊμαράκης, Τσιόδρας, Πατουλίδου, Δήμας
Επόμενο άρθροΓ. Στασινός από Καβάλα: Το ΤΕΕ προσφέρει τα εργαλεία έτσι ώστε οι μηχανικοί να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους για τους πολίτες