Στη φάση της ενδελεχούς εξέτασης των οικονομικών μεγεθών της δραστηριότητας της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος του Πρίνου βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

“Η κυβέρνηση κάθεται και αναλύει το όποιο πρόβλημα έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα. Η τιμή έχει διορθώσει αρκετά. Και οι δύο παράμετροι δίνουν μία νότα αισιοδοξίας”, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 o πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Καβάλα OIL A.E. «Το Βαρέλι», Μανώλης Κελαϊδάκης το πρωί της Παρασκευής (5/6). Την εποπτεία της αξιολόγησης των επιπτώσεων της κρίσης στην παραχώρηση που έχει μισθώσει η Energean Oil & Gas, έχει το Μέγαρο Μαξίμου και με τη συνδρομή εξειδικευμένων συμβούλων.

“Έχουμε κάνει τις δικές μας κινήσεις σαν εργαζόμενοι. Έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό να πούμε και την δική μας εκδοχή, να εκφράσουμε την αγωνία μας προς όλη αυτή τη προσπάθεια. Να συμπαρασταθούμε και στις δύο πλευρές στο να μπορέσει να έρθει το καλύτερο αποτέλεσμα, και να έχουμε την απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία του εργοστασίου με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία και την εθνική οικονομία. Δεν θέλουμε να παρουσιάσουμε ότι μας νοιάζει μόνο η δική μας πλευρά. Σαφώς και οι συνεργαζόμενες εταιρίες, οι εργολάβοι, μικροεπαγγελματίες της πόλεις που στηρίζουν και προμηθεύουν με προϊόντα την εταιρία, είναι μία αλυσίδα και όποιος κρίκος και να σπάσει αποτυγχάνει ο αρχικός σκοπός αδειοδότησης λειτουργίας”, τόνισε ο κ. Κελαϊδάκης.

Τα συμπεράσματα, σύμφωνα με το energypress, δεν έχουν ακόμη εξαχθεί και η διαδικασία που ακολουθείται για την αποτίμηση των οικονομικών μεγεθών οδηγούν κατά πάσα πιθανότητα στο σενάριο της υποβολής αιτήματος προς τη DG COMP για τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης. Δέσμευση, άλλωστε της κυβέρνησης, όπως τη διατύπωσε πρόσφατα και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς, είναι η αδιάλειπτη παραγωγή πετρελαίου από τον Πρίνο και η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Το σωματείο Εργαζομένων στην Καβάλα OIL A.E. “Το Βαρέλι” σχεδόν καθημερινά έχει επαφές και με ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και με βουλευτές όπου θέτουν τους προβληματισμούς τους και όπως επισημαίνουν, αν συστρατευτούν όλοι για ένα κοινό σκοπό τότε θα δυναμώσει η φωνή και μπορεί να φτάσει στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Άλλες πληροφορίες του energypress, σημειώνουν ότι για την ώρα δεν είναι ακόμη ώριμη οποιαδήποτε απόφαση της κυβέρνησης για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, αν και αναγνωρίζονται οι επιπτώσεις σε αυτήν από την πανδημία και την επακόλουθη πτώση της ζήτησης και των τιμών του αργού.

Ακούστε όσα δήλωσε ο Μανώλης Κελαϊδάκης στο Lobby 101.8 από το 35.20

https://www.facebook.com/nownews.gr/videos/2323522221275941/?t=2098

 

.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΑπαράδεκτες εικόνες στο πάρκο Φαλήρου
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Επόμενο στάδιο άρσης των μέτρων – Τι άλλαζει από σήμερα σε εστίαση και παραλίες