Στην τελική ευθεία έχουμε εισέλθει για τις Ευρωεκλογές. Ο βουλευτής Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης τις χαρακτήρισε πολύ κρίσιμες και είναι σημαντικό να επικρατήσει η ΝΔ. .

Όπως ανέφερε “Οι εκλογές για το ευρωπαικό κοινοβούλιο της επόμενης 5ετίας είναι πολύ κρίσιμες. Γιατί αφορά τις αποφάσεις που λαμβάνονται για την ζωή και την καθημερινότητά μας και στο πλαίσιο αυτό μόνο με αδιαφορία δεν θα πρέπει να τις εκλάβουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες.

Πρέπει να δούμε ποιους εκπροσώπους θα στείλουμε σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο και είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση που θα πρέπει να φέρει ισχυρή τη ΝΔ στις ευρωεκλογές. Έτσι θα υπάρχει η δυνατότητα μεγαλύτερης χρηματοδότησης προς όφελος της Ελλάδος. Σημαίνει όμως και διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας, προσήλωση στην υλοποίηση του έργου μας και συνέχιση της προόδου και της ευημερίας στην χώρα.

Γι αυτό και ζητούμε από τους πολίτες να πουν όχι στους άκαιρους πειραματισμούς και βέβαια να πουν ναι στην σταθερότητα, στην σιγουριά και στην συνέχεια. Μια κυβέρνηση που ελάφρυνε τους πολίτες πάνω από το 50% και βελτίωσε τους μισθούς αυξάνοντας μάλιστα τον κατώτατο μισθό κατά 28% Και βέβαια θα συνεχίσουμε προς όφελος του πολίτη”.

Η ΕΥΡΩΠΗ

Στο ερώτημα τι είναι η Ευρώπη τόνισε ότι “Ευρώπη είναι το gov.gr που καταργεί ουρές και ταλαιπωρία. Είναι η επιστολή ψήφος την οποία μόνοι εμείς ξεκινήσαμε. Είναι οι φοιτητές που μπορούν να είναι σε πανεπιστήμια ελεύθερα, εκεί όπου δεν κάνουν κουμάντο οι μπαχαλάκηδες ….

Ευρώπη είναι να εκδίδονται οι συντάξεις γρήγορα, όπως το πετύχαμε ήδη. Είναι οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τις γυναίκες εκείνες που εντοπίσθηκαν με καρκίνο του μαστού και έκαναν μια δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία σε συνέχεια. Είναι το πρόγραμμα ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, που δίδει την ευκαιρία στις νέες και στους νέους να αποκτήσουν σπίτι, πρόγραμμα μάλιστα που πολύ σύντομα θα διευρυνθεί!

Θέλουμε να καταφέρουμε πολλά και Ευρώπη είναι το Κτηματολόγιο που επιτέλους ολοκληρώνεται, εντός του 2025. Έτσι αξίζει να αναλογιστούμε όχι μόνο το πόσο μπροστά θέλουμε να φτάσουμε. Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε και πολλά άλλα και δη μεγάλα άλματα.

Σε κάθε εκλογή ξέρουμε από που ξεκινήσαμε και για αυτό δεν θέλουμε ζάρια και παιχνίδια”.

ΤΑΜΕΙΟ

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ίδρυσης Κοινού Αμυντικού Ταμείου τόνισε ότι “Όσο ξέρω στο προσχέδιο της στρατηγικής ατζέντας της ΕΕ για τα επόμενα 5 χρόνια, την οποία θα κληθούν να επικυρώσουν οι ηγέτες της ΕΕ στην Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Ιουνίου, γίνεται αναφορά στη δυνατότητα σύστασης Κοινού Αμυντικού Ταμείου.

Άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης είχε καταθέσει την σχετική πρόταση στην Κομισιόν και πρόσφατα ο ίδιος είχε πει ότι όταν μιλάμε για μια Ευρώπη που καλείται να διαχειριστεί έναν πόλεμο στην Ουκρανία με μεγάλες όμως προεκτάσεις και το τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές των ΗΠΑ θα πρέπει να είμαστε τουλάχιστον αφελείς να πιστεύουμε ότι μπορούμε να εκχωρούμε την ασφάλεια της ηπείρου μας στον υπερ ατλαντικό μας σύμμαχο. Άρα θέλουμε ένα ευρωπαϊκό αμυντικό ταμείο με κοινό δανεισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο το οποίο μπορεί να χρηματοδοτεί αμυντικές δράσεις όμως μια αντιπυραυλική ομπρέλα που θα καλύπτει όλη την Ευρώπη”.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Τέλος κλείνοντας με ένα μήνυμα σημείωσε ότι “Νομίζω ότι ελάχιστες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης και αυτό που θα ήθελα να πω είναι να προσέλθουν όλοι στις κάλπες και να μην αφήσουν τις τύχες τους στα χέρια των άλλων και να έχουν ενεργή συμμετοχή με την ψήφο τους στη διαμόρφωση της Ευρώπης της επόμενης 5ετίας. Όλοι στις κάλπες την προσεχή Κυριακή, ανεξαρτήτου της επιλογής τους. Προφανώς θα ήθελα να γεμίσουν οι κάλπες με πολλά ψηφοδέλτια της ΝΔ και ο λαός είναι σοφός και μας το έχει αποδείξει κατ΄ επανάληψιν. Και είμαι πεπεισμένος ότι θα το κάνει και τώρα”.

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμαρχος Θάσου για την διαβούλευση για τον τουρισμό πραγματοποιήθηκε στη Θάσο
Επόμενο άρθροΆρθρο Κυριάκου Μητσοτάκη στην “Απογευματινή”: Ευρωεκλογές, το κρίσιµο στοίχηµα της σταθερότητας