Την απάλειψη των προσαυξήσεων από οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές του Δήμου Καβάλας θα διεκδικήσει ο Δήμος με το επιχείρημα ότι η μη καταβολή δεν οφείλεται στον Δήμο Καβάλας αλλά έγινε καθ` υπόδειξη του Λογιστηρίου του Κράτους. Ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Καλανταρίδης ανέφερε ότι το ποσό είναι της τάξεως των 243.000 ευρώ ως πρόστιμο.

Όπως τόνισε αρχικά «Πράγματι η υπόθεση αφορά ένα ποσό που είναι πολύ μεγάλο! Μιλάμε για ένα ποσό της τάξεως των 243 χιλιάδων ευρώ, το οποίο ουσιαστικά μας ήρθε με έγγραφο από το ΙΚΑ – όπως λέγεται σήμερα – οπότε μας ενημέρωσαν ότι μετά από τελεσίδικη δικαστική απόφαση οφείλουμε να καταβάλλουμε αυτό το ποσό, το οποίο για να καταλάβουν άπαντες έχει να κάνει με μια προσφυγή που είχαν κάνει δημοτικοί υπάλληλοι, το 2002-2003 βάσεις της οποίας διεκδικούσαν το πριμ παραγωγικότητας για τα έτη 1990 – 1996. Το 2002 – 2003 το Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.)  πήρε απόφαση να καταβάλλει αυτό το πριμ στους υπαλλήλους που το διεκδικούσαν όπως επίσης και έκανε σε δόσεις από το 2003-2005 την αποπληρωμή του χρέους».

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Και ενώ λοιπόν δόθηκαν τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στο πριμ δεν δόθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές. «Όπως μας ενημέρωσε λοιπόν η νομική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας υπήρξαν διάφορες απόψεις από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για το αν θα έπρεπε να καταβληθούν αυτές οι ασφαλιστικές εισφορές και τελικά αυτό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο ήταν η ενημέρωση που ήρθε από το γενικό λογιστήριο του κράτους που μας είπε ότι δεν πρέπει ο Δήμος Καβάλας να καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές. Και όμως μετά από αυτή την εξέλιξη, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας προσέφυγε στα Δικαστήρια και   απαίτησε την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών. Μετά από μια μεγάλη δικαστική διαμάχη που δόθηκε – και στο Εφετείο έφτασε ακόμη η υπόθεση – τελικά χάσαμε και ο Δήμος Καβάλας οφείλει εντός 30 ημερών να δώσει το ποσό αυτό.

Ήδη μπήκαμε στη διαδικασία να ρυθμίσουμε το χρέος και να δώσαμε 113 χιλιάδες ευρώ και άλλες 130 χιλιάδες ευρώ προσαυξήσεις μια και είναι πολλά τα χρόνια της καθυστέρησης. Αποφασίσαμε λοιπόν να μπούμε σε μια διαδικασία διακανονισμού αλλά να διεκδικήσουμε την μη καταβολή των προσαυξήσεων μια και θεωρούμε ότι δεν ευθύνεται ο Δήμος Καβάλας για την μη καταβολή των εισφορών ιδίως από την στιγμή που υπήρχε η σχετική ενημέρωση από την κεντρική διοίκηση, από τον πλέον αρμόδιο, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δηλαδή. Ουσιαστικά αυτό είπε στις υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας να μην καταβάλλουν τις εισφορές αυτές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΜΕΓΑΛΟΣ  ΒΡΑΧΝΑΣ

Και πρόσθεσε ότι «Μιλάμε για ένα μεγάλο βραχνά όταν όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολα τα φέρνουν εις πέρας οι διοικήσεις των Δήμων ανά την Ελλάδα, όταν οι χρηματοδοτήσεις είναι πολύ πενιχρές και καλύπτουν με κόπο και αίμα τις όποιες απαιτήσεις. Και έρχεται μια τέτοια οφειλή από πριν 28 χρόνια, 243 χιλιάδες ευρώ  στο σύνολο της. Για να μην πω και άλλα κονδύλια που έπρεπε να δώσει ο Δήμος Καβάλας  για αμαρτίες του παρελθόντος, για έργα που δεν έγιναν σωστά και άλλα τινά».

Προηγούμενο άρθροΤρέχουν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής από την Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου
Επόμενο άρθροEurovision: Τι συμβαίνει με την Ελληνική συμμετοχή;