Πονοκέφαλος αποτελεί και για το Δήμο Καβάλας το θέμα με τα εγκαταλελειμμένα σπίτια καθώς με τις τελευταίες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν αποκολλήσεις τοιχίων.  Με βάση την κείμενη νομοθεσία ο Δήμος Καβάλας έχει περιορισμένες δυνατότητες όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος Τεχνικών κα Ευαγγελία Δρακονάκη.

Συγκεκριμένα είπε ότι «έχουμε ξαναμιλήσει στο παρελθόν για τα εγκαταλελειμμένα κτήρια. Δυστυχώς η ισχύουσα νομοθεσία είναι η συγκεκριμένη και ευτυχώς ή δυστυχώς ο καθένας ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ακινήτου είναι υπεύθυνος για να το διατηρεί σε τέτοια μορφή ώστε να μην δημιουργεί δημόσιους κινδύνους, για περαστικούς, για πεζούς και για οχήματα. Όντως, με τις έντονες βροχοπτώσεις είχαμε κάποιες αποκολλήσεις τοιχίων ως επί το πλείστον πέτρινων τοιχίων σε περιοχές στην Καβάλα. Έχουν ενημερωθεί οι ιδιοκτήτες, έχουν συνταχθεί από τις υπηρεσίες εκθέσεις επικινδύνου και το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να μπουν στη διαδικασία να άρουν τον κίνδυνο γιατί όλο αυτό δημιουργεί και ποινικές διώξεις».

ΕΥΘΥΝΗ

Για την αδιαφορία που παρατηρείται από πολλούς ιδιοκτήτες και γι’ αυτούς που βρίσκονται εκτός πόλης, είπε ότι «ασχέτως με το πού είσαι, όταν έχεις μία ιδιοκτησία είσαι υπεύθυνος γι’ αυτήν στο να την επιβλέπεις, να τη συντηρείς ή να βάλεις κάποιον που μπορεί να σε εξυπηρετήσει γι’ αυτόν τον σκοπό. Δυστυχώς, όπου και να μένεις, μακριά από την ιδιοκτησία σου, ή αν έχεις μικρό ποσοστό συνιδιοκτησίας ενός ακινήτου, έχεις το μερίδιο της ευθύνης που σου αναλογεί».

Για τον αν έχει δυνατότητα παρέμβασης ο δήμος σε σπίτι που κινδυνεύει να πέσει, είπε ότι «ναι. Υπάρχει πάντα κάθε χρόνο μία εργολαβία περί κατεδάφισης επικίνδυνων χτισμάτων. Από ‘κει και πέρα, η όλη διαδικασία υποβολής του ποσού των δαπανών με τιμές δημοσίου επιβεβαιώνεται στον ή στους ιδιοκτήτες».

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε η διαβούλευση στη Βουλή για τη συνένωση του ΤΕΙ ΑΜΘ
Επόμενο άρθροΜπορεί να απαλλαγεί η Καβάλα από το τσιγάρο;