Πολύ καλή εμπορική κίνηση είχε η αγορά της Καβάλας το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννης Κελγιώργης σημείωσε ότι η Κυριακή των Βαΐων είναι μία από τις 3 θεσμοθετημένες.

Συγκεκριμένα είπε ότι «από το Σάββατο του Λαζάρου ο κόσμος βγήκε στην αγορά, ούτως ή άλλως πλησιάζουμε στο Πάσχα, υπάρχουν κάποιες ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν. Συνέβαλλε στην καλή κίνηση το κρουαζιερόπλοιο με τους 1300 επιβάτες και πλήρωμα κι επίσης είχαμε τους Βαλκάνιους τουρίστες που τους είδαμε να κινούνται στην πόλη.

Την τιμητική τους είχαν τα παιδικά ρούχα και παπούτσια, τα εποχιακά είδη λαμπάδες κλπ και στη συνέχεια τα υπόλοιπα είδη που είναι ένδυση, υπόδηση, μικροαντικείμενα και διάφορα. Ελπίζουμε με σύμμαχο τον καλό καιρό να συνεχίσουμε και τις επόμενες μέρες μέχρι το Μεγάλο Σάββατο και να πάει η αγορά καλά. Μια αγορά που έχει βάλει τα γιορτινά της και προσδοκεί τόσα πολλά αυτές τις μέρες. Καλούμε τον κόσμο της Καβάλας να στηρίξει τα τοπικά καταστήματα για τις αγορές του και στο τέλος πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα θα έχει θετικό πρόσημο».

ΤΡΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Πρόσθεσε ότι «η Κυριακή των Βαΐων είναι μια από τις τρεις Κυριακές του χρόνου που οι Εμπορικοί Σύλλογοι πιστεύουν. Γι’ αυτό και λέμε ότι οι εμπορικές Κυριακές είναι τρεις, των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Βαΐων. Δεν διαψευστήκαμε. Είδαμε ότι τις προηγούμενες Κυριακές ήταν κλειστά τα καταστήματα και τα πολυκαταστήματα που σημαίνει ότι δεν υπήρχαν οι απαιτούμενοι τζίροι. Την Κυριακή των Βαΐων έγινε αυτό που πιστεύαμε, είδαμε τον κόσμο έξω στην αγορά και την εστίαση και πιστεύουμε ότι όλα αυτά θα συνεχίσουν και θα προχωρήσουμε έτσι στη Μεγάλη Εβδομάδα, πάντα με σύμμαχο τον καιρό».

Προηγούμενο άρθροΗ Αλεξανδρούπολη αποχαιρέτισε τον επίτιμο δήμαρχο Αναστάσιο Σουλακάκη
Επόμενο άρθροΗ Energean στηρίζει και φέτος την ενορία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη Νέα Καρβάλη