Ο Δήμος Παγγαίου εξασφάλισε 4,5 εκ. ευρώ για οφειλές της ΔΕΥΑ Παγγαίου προς την ΔΕΗ. Ο δήμαρχος κ. Φίλιππος Αναστασιάδης σημείωσε πως με τον τρόπο αυτό θα εξυγιάνουν τα οικονομικά της επιχείρησης.

Όπως ανέφερε “Μία ακόμα επιχορήγηση θα λάβουν οι Δήμοι της χώρας, μερικοί από αυτούς, για να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους. Μεταξύ αυτών που θα επιχορηγηθούν, είναι ο Δήμος Παγγαίου, με το ποσό των 4.452.829 ευρώ και ο Δήμος Νέστου, με το ποσό των 15.216 ευρώ. Ο Δήμος Παγγαίου θα δώσει τα χρήματα της επιχορήγησης, για να εξοφλήσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης και Άρδευσης (Δ.Ε.Υ.Α.Α.) την οφειλή που έχει προς την Δ.Ε.Η

Πετύχαμε μια γενναία χρηματοδότηση σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, σε ό,τι αφορά την οικονομική και ενεργειακή κρίση που βιώνουμε ως Δήμος Παγγαίου, ΔΕΥΑ και γενικότερα η χώρα και όλη η Ευρώπη. Ήταν μια υποχρέωση της ΔΕΥΑ προς τη ΔΕΗ και επειδή είχαμε εγγυηθεί ως Δήμος Παγγαίου την αποπληρωμή των υποχρεώσεων αυτών, σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ προχωρήσαμε σε μια απόφαση διεκδίκησης από πλευράς της ΔΕΗ και έτσι καταφέραμε να εντάξουμε αυτή τη υποχρέωση μέσα στο πρόγραμμα «Αξία» του υπουργείου Εσωτερικών.

Έτσι θα αποπληρωθεί όλο το ποσό με τους τόκους του μαζί και μιλάμε για 4,5 εκ και έτσι εξυγιαίνονται πάρα πολύ τα οικονομικά της ΔΕΥΑ μας”.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ…

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια απίστευτη ταλαιπωρία που αφορά όλες τις ΔΕΥΑ βέβαια της χώρας. “Είναι μια ταλαιπωρία για την οποία δεν ευθύνονται ούτε οι διοικήσεις, ούτε κανείς άλλος. Έχουμε ένα φοβερό πακέτο αυξήσεων σε ό,τι αφορά το ενεργειακό κόστος αλλά έχουμε και θέμα με το γεγονός ότι πάρα πολλοί καταναλωτές δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ παρότι η χρήση είναι μεγάλη. Άρα διογκώνονται οι υποχρεώσεις των πολιτών έναντι των ΔΕΥΑ, διογκώνεται και το ποσό που οφείλει η κάθε ΔΕΥΑ και έτσι αυτό έχει ως απόρροια να μην μπορούν να λειτουργήσουν οι ΔΕΥΑ. Εμείς τα καταφέραμε, πήραμε αυτό το ποσό αλλά η ΚΕΔ έτσι και αλλιώς πιέζει να δοθούν σε όλες τις ΔΕΥΑ χρηματοδοτήσεις ως ενίσχυση, προκειμένου να μπορέσουν όλοι να κάνουν πράξη τις υποχρεώσεις τους” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθρο“Προχειρότητα ακόμη και στη διαχείριση του τρένου της Παναγίας” εντοπίζει ο πρόεδρος του Ομίλου Καβάλα Μπροστά Γιάννης Εριφυλλίδης
Επόμενο άρθροΑπορρίφθηκε από τον Επίτροπο η δημοπρασία για τις πλατείες στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων