Η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σήμερα  το μεσημέρι  σχετικά με την παρουσίαση του βιβλίου »Πανάγια προσκυνήματα Ιεράς Μητρόπολης Χαλκηδόνος Κωνσταντινούπολης», που επιμελήθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ.κ. Αθανάσιος με φωτογραφίες του Καβαλιώτη Θέμη Φασουλά.

Στην αρχή των δηλώσεών της η κ. Τσανάκα έκανε λόγο για ένα ξεχωριστό βιβλίο – λεύκωμα.  »Ο Δήμος Καβάλας, διαμέσου της »ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», ανταποκρίθηκε στο ευγενικό αίτημα της γεροντικής Ιεράς Μητρόπολης Χαλκηδόνος και εξέδωσε το λεύκωμα. Είναι ένα καλαίσθητο λεύκωμα με εξαιρετικό περιεχόμενο», υπογράμμισε σχετικά η κ. Τσανάκα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

»Με την ενέργειά μας αυτή στηρίζουμε ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης και κατ’ επέκταση του έθνους μας, προάγοντας την πολιτιστική μας ταυτότητα και στηρίζοντας έμπρακτα τον μεγάλο αγώνα που δίνουν οι Ρωμιοί της Πόλης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο με πρωτοστάτη τον Οικουμενικό Πατριάρχη και πνευματικό μας πατέρα, τον κ.κ. Βαρθολομαίο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η δήμαρχος Καβάλας. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει αύριο το βράδυ στις 9, στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας της Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, ενώ νωρίτερα θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τη μακρά και πλούσια ιστορία της Χαλκηδόνος.

ΛΕΥΚΩΜΑ..

Από την πλευρά του ο Θέμης Φασουλάς, τόνισε ότι  επισκέπτεται την  Χαλκηδόνα τα τελευταία χρόνια. Όπως ανέφερε πριν τρία χρόνια ο γέροντας Αθανάσιος εξέφρασε την επιθυμία να ψηφιοποιηθεί ό,τι υπάρχει εκεί, από κειμήλια, εκκλησίες, μέχρι άμβωνες κλπ. »Με μεγάλη χαρά και ανιδιοτέλεια ξεκίνησα πριν τρία χρόνια για να κάνω αυτό το φωτογραφικό λεύκωμα. Επειδή ήξερε ότι είμαι από την Καβάλα, ο γέροντας απευθύνθηκε στον δήμο και ζήτησε τη βοήθεια του για την έκδοση του λευκώματος, με τη δήμαρχο να απαντά θετικά και σήμερα να φτάνουμε στο σημείο να το παρουσιάζουμε», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Φασουλάς.

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΣταματάει προς το παρόν η αποκομιδή σκουπιδιών το Σάββατο στο Δήμο Καβάλας
Επόμενο άρθροΥποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ ο Ανδρέας Καραγιώργης