Παρεμβάσεις που ξεπερνούν τις 230.000 ευρώ και αφορούν τη «Δημιουργία προσβάσιμων, ολοκληρωμένων, θαλάσσιων, τουριστικών προορισμών Δήμου Παγγαίου», εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

Τα σημεία παρέμβασης είναι: Η παραλία Οφρυνίου (μέσα στον οικισμό), η παραλία Αμμολόφων (περιοχή κατασκηνώσεων), η παραλία Νέας Ηρακλείτσας (περιοχή πάρκινγκ), και η παραλία Νέας Περάμου, στο ύψος της οδού Αγ. Κωνσταντίνου.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην προμήθεια και την τοποθέτηση εξοπλισμού, ώστε να παρέχεται στα άτομα με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένης κινητικότητας, ολοκληρωμένη η αλυσίδα προσβασιμότητας. Προβλέπεται η κατασκευή εγκαταστάσεων και υποδομών που θα αφορούν στη ψυχαγωγία και στην άθληση ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένης κινητικότητας, συνεισφέροντας στην εξυπηρέτηση αλλά και την άρση της περιθωριοποίησής τους από το κοινωνικό σύνολο.

Για κάθε σημείο παρέμβασης προβλέπεται η προμήθεια και η εγκατάσταση για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα η οποία θα συμπεριλαμβάνει: φωτοσυναγερμό, ντουζιέρα και πακέτο τηλεμετρίας, χημική τουαλέτα για ΑμεΑ, μη μόνιμο συναρμολογούμενου αποδυτήριο, ξύλινο διάδρομο για ΑμεΑ, χώρο σκίασης και σήμανσης.

Προηγούμενο άρθροΕλληνικές δικαστικές αποφάσεις μέσω Facebook – Προσέχετε τι ανεβάζετε στα κοινωνικά δίκτυα
Επόμενο άρθροΘύμα ληστείας έπεσε 94χρονος στο Περιγιάλι