webp-net-resizeimage-21-6

Παραμένει και σήμερα Παρασκευή χιονισμένος ο νομός Έβρου σε αρκετές περιοχές του, κυρίως στην Σαμοθράκη αλλά και στο βόρειο τμήμα του, αλλά οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και δεν υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις.

Το περισσότερο χιόνι φαίνεται να έπεσε τελικά στο “νησί της Νίκης” και μάλιστα τα συνεργεία του δήμου Σαμοθράκης εργάζονταν όλη τη νύχτα προκειμένου να κρατήσουθν ανοιχτο το οδικό δίκτυο, αλλά και τους δρόμους μέσα στα χωριά.  Η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο γίνεται πάντως κανονικά, με τη σύσταση προσοχής στους οδηγούς και με μικρές ταχύτητες.

Όπως και χθες που έκλεισαν με απόφαση του δημάρχου Θανάση Βίτσα, έτσι και σήμερα όσον αφορά τα σχολεία, δεν λειτούργησαν ο Παιδικός Σταθμός και το ο Νηπιαγωγείο Χώρας. Αντίθετα, τα υπόλοιπα σχολεία λειτούργησαν κανονικά, με απαγόρευση μετακίνησης στους μαθητές όλων των βαθμίδων που κατοικούν στη Χώρα επειδή η συσσώρευση χιονιού στη Χώρα αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η κακοκαιρία “Πηνελόπη” επηρέασε τελικά και το νησί της Σαμοθράκης, όπως και ολόκληρο το νομό Έβρου, αλλά δεν δημιούργησε ως τώρα πολύ σοβαρά προβλήματα, μια και σίγουρα δεν είχε την μεγάλη ένταση άλλων κυμάτων κακοκαιρίας που έπληξαν την περιοχή μας.

Όσον αφορά το νομό τώρα, τόσο το εθνικό όσο και το επαρχιακό δίκτυο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, κυρίως στους δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, μια και η κυκλοφορία διεξάγεται κανοικά ακόμα και αν χρειάζεται να υπάρξουν μειωμένες ταχύτητες.

πηγή evros-news.gr

Προηγούμενο άρθροΤρεις Κυριακές το Δεκέμβρη ανοιχτά τα καταστήματα
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη Γιώργου Καμίνη στην ΑΜΘ