Παραιτήθηκε από υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ο Χρήστος Τριαντόπουλος: «Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, ούτε να κρύψω»

Την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Χρήστος Τριαντόπουλος, επισημαίνοντας ότι η πολιτική δεν αποτελεί επάγγελμα για εκείνον και ότι η θέση που κατείχε δεν ήταν αυτοσκοπός. Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στους βουλευτές να εγκρίνουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική επιτροπή, χαρακτηρίζοντάς τη «προσβλητική και αβάσιμη».

Απαντήσεις στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης

Στην ομιλία του, ο κ. Τριαντόπουλος υπεραμύνθηκε της στάσης του μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα, διαψεύδοντας τις κατηγορίες περί συγκάλυψης. Ανέφερε ότι τη μοιραία νύχτα βρισκόταν στην Αλόννησο, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση, και όχι στο σημείο της τραγωδίας, διαψεύδοντας ισχυρισμούς που τον ήθελαν να βρίσκεται εκεί από την πρώτη στιγμή.

Τόνισε ότι επισκέφθηκε τη Λάρισα μετά από λίγες ημέρες, συνοδευόμενος από κυβερνητικό κλιμάκιο, και διευκρίνισε πως ο ρόλος του ήταν να συντονίσει μέτρα στήριξης για τις οικογένειες των θυμάτων, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στη θέσπιση σχετικών μέτρων μέσω του νόμου 5039/2023.

Απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί συγκάλυψης

Απαντώντας στις κατηγορίες για απόπειρα συγκάλυψης, διερωτήθηκε πώς θα μπορούσε να έχει συμβεί κάτι τέτοιο υπό το βλέμμα εκατοντάδων παραγόντων, ενώ επικαλέστηκε το πόρισμα του ΕΔΟΑΣΑΑΜ, το οποίο –όπως είπε– δεν εντόπισε στοιχεία πολιτικής παρέμβασης. «Δεν υπήρξε κανένας κεντρικός σχεδιαστής για απόκρυψη στοιχείων», υποστήριξε.

Επίσης, επεσήμανε ότι οι διαδικασίες απελευθέρωσης της σιδηροδρομικής γραμμής είχαν δρομολογηθεί από την 1η Μαρτίου, αρκετές ημέρες πριν φτάσει το κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή, και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την τραγωδία.

«Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ»

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Χρήστος Τριαντόπουλος τόνισε ότι επιθυμεί τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την ανάδειξη της αλήθειας, ενώ υποστήριξε ότι οι κατηγορίες εναντίον του στοχεύουν την κυβέρνηση συνολικά. «Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ. Όλοι γνωριζόμαστε εδώ μέσα», ανέφερε, καλώντας τους βουλευτές να υπερψηφίσουν την πρόταση, παρά τον προσβλητικό της χαρακτήρα.

«Μόνο αλήθεια και φως» ήταν η φράση με την οποία έκλεισε την ομιλία του.

Hot this week

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι αλιείς – Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους

Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αλιείς, έπειτα...

Δήμος Παγγαίου: Χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στο παραλιακό μέτωπο

Η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά...

Κομισιόν: Ενέκρινε ρήτρα διαφυγής για την ενέργεια αποκλειστικά για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε αποκλειστικά για την Ελλάδα αίτημα...

Πέντε σημαντικές αποφάσεις του ΠΕΣΥ ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας

Πέντε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την...

Το Νοσοκομείο Καβάλας δεν χρειάζεται άλλους «σωτήρες». Χρειάζεται γιατρούς, νοσηλευτές και στοιχεία

Υπάρχει κάτι παράδοξο στην τελευταία δημόσια συζήτηση για το...

Topics

Κομισιόν: Ενέκρινε ρήτρα διαφυγής για την ενέργεια αποκλειστικά για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε αποκλειστικά για την Ελλάδα αίτημα...

Πέντε σημαντικές αποφάσεις του ΠΕΣΥ ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας

Πέντε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την...

Δήμος Παγγαίου: Ανακαλούνται οι άδειες λειτουργίας 11 γηπέδων – Ξεκινούν επανέλεγχοι ασφάλειας

Την ανάκληση των προσωρινών αδειών λειτουργίας έντεκα γηπέδων ποδοσφαίρου...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες