Ραγδαίες εξελίξεις. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για την συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.

Η παραίτηση των δύο υπουργών, έρχεται μετά τις αναφορές για συνάντησή τους με τον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη ΜΜΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η συμμετοχή σε μια κοινωνική συνάντηση έδωσε το λάθος μήνυμα, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές για την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου.

Οι πολιτικές αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης σε παρέμβασή του κατά την συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, και απαντώντας στην κατηγορία Καραμανλή που έκανε λόγο για «θυρωρούς συμφερόντων», είπε: «ποιας διαπλοκής; Αυτής με την οποία δύο υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας έπιναν ποτά την Κυριακή το βράδυ; Δεν ήταν μαζί με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ούτε των υπόλοιπων κομμάτων, που υπέγραψαν να υπάρξει αυτή εδώ η διαδικασία. Οι δικοί σας υπουργοί ήταν». Καταλήγοντας, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Και, βέβαια, κλείνοντας, σας ξαναρωτώ, γιατί συνεχίζετε τα δηλητηριώδη υπονοούμενα. Εσείς σε μένα. Η προέκταση της εγχώριας ολιγαρχίας σε μένα. Το βράδυ της Κυριακής οι δύο υπουργοί σας ήταν εκεί που είπα προηγουμένως; Ναι ή όχι, κύριε Βορίδη; Ο κ. Παπασταύρου και ο κ. Μπρατάκος. Για να καταλάβει ο ελληνικός λαός».

Σε σημερινή ανάρτησή του στα social media, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης απηύθυνε τρία ερωτήματα προς τον Πρωθυπουργό, με το πρώτο να αναφέρει: «Τι δουλειά είχαν την Κυριακή το βράδυ οι δύο πιο στενοί του συνεργάτες (Παπασταύρου – Μπρατάκος) στο σπίτι του επιχειρηματία που κατηγορούν ως “οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να μας ρίξουν”; Η γραμμή Μητσοτάκη είναι η ΝΔ να κατηγορεί τον “υπονομευτή” και το Μαξίμου να συναντάται μαζί του;».

Νωρίτερα σήμερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης επιβεβαίωσε ότι δύο υπουργοί της κυβέρνησης συναντήθηκαν με γνωστό επιχειρηματία, κάνοντας λόγο για μια φιλική συνάντηση το βράδυ της Κυριακής.

Από την πλευρά του, υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, απαντώντας στα δημοσιεύματα για συνάντηση που είχαν δύο υπουργοί στην οικία του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, είπε πως ήταν μια «κοινωνική συνάντηση που ήταν και άλλοι άνθρωποι, η κοινωνική συνάντηση μετατρέπεται σε πολιτικό ζήτημα». Όμως, παρατήρησε, «στη μία περίπτωση έχω πολιτικό αποτέλεσμα, την πρόταση δυσπιστίας, στην άλλη περίπτωση (σ.σ. αυτήν της συνάντησης) ποιο είναι το πολιτικό αποτέλεσμα;». Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, «οι επιχειρηματίες του Τύπου και των μέσων ενημέρωσης έχουν τη δουλειά τους να κάνουν, η κυβέρνηση έχει τη δική της δουλειά».

Σημειώνεται ότι μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», το οποίο έκανε λόγο για «αλλοίωση των συνομιλιών του σταθμάρχη», το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών, και ύστερα από την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη για κατάθεση πρόταση δυσπιστίας, από την πλευρά της κυβέρνησης έκαναν λόγο για πόλεμο φθοράς της εκλεγμένης κυβέρνησης, στην οποία παίρνουν μέρος και οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα, που επιχειρούν να την καταστήσουν όμηρο των δικών τους σχεδιασμών.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης
Επόμενο άρθροΕπίσημη ανακοίνωση για την εξαφάνιση του 34χρονου