Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας πραγματοποίησαν  χθες το πρωί στις 10.30 μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των τοπικών συνταξιουχικών σωματείων (Ι.Κ.Α. – Ο.Α.Ε.Ε. – Ν.Α.Τ. – Β.Φ.Λ. – Δημοσίου) και του Νομαρχιακού Συλλόγου Α.Μ.Ε.Α.

Η κινητοποίηση εντασσόταν στο πλαίσιο της ανησυχίας για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των παροχών υγείας,  με πρόσφατο περιστατικό το κλείσιμο της ρευματολογικής κλινικής του  Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, που ήρθε να προστεθεί στις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και  νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και στην απαράδεκτη κατάσταση λειτουργίας, όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της η Σ.Ε.Α., στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται και η ογκολογική κλινική.

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. κ. Μάκης Κρεμύδας τόνισε πως  «Μετά απ’ όλα τα γεγονότα που έχουν συμβεί γενικότερα με την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας, διαπιστώνουμε ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, παρόλο που είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλα περιφερειακά νοσοκομεία, τα οποία λειτουργούν πιο υποτονικά. Διαπιστώνουμε όμως ότι λόγω της υποστελέχωσης που υπάρχει, αλλά και της μείωσης των κονδυλίων για τη δημόσια και δωρεάν υγεία, δημιουργούνται αλυσιδωτά προβλήματα στις καθημερινές επισκέψεις των μελών μας. Αυτό το πρόβλημα από τη μια μεριά υποβαθμίζει την ποιότητα των υπηρεσιών και από την άλλη βλέπουμε συνεχώς να επιδεινώνεται, παρά τις προσπάθειες που ενδεχομένως μπορεί να γίνονται από τη διοίκηση, τους γιατρούς κλπ. Το νοσοκομείο μας είναι περιφερειακό, όμως δεν έχει το αντίστοιχο προσωπικό για να καλύψει όλο αυτόν τον όγκο των ασθενών που έρχονται από άλλες περιοχές. Πρέπει να υπάρξουν κονδύλια για τη στελέχωση του προσωπικού, ώστε όλος αυτός ο κόσμος να εξυπηρετείται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Ελπίζουμε να δώσουν οι κυβερνήσεις μεγαλύτερη βαρύτητα στο θέμα της υγείας».

ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας Πέτρος Ταχματζίδης επισήμανε ότι  «Έχουμε ενημερωθεί από το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και από τους γιατρούς για τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο. Η Σ.Ε.Α. αποφάσισε να πραγματοποιήσουμε αυτή τη διαμαρτυρία για να ενημερώσουμε τον λαό της Καβάλας κι όχι μόνο για το τι συμβαίνει στο Γ.Ν.Κ. Ήρθαμε και σε επαφή με τη γραμματεία του διοικητή, με τον οποίο θα συναντηθεί επιτροπή μας για να του θέσουμε τα προβλήματά μας. Το θέμα της υγείας δεν αφορά μόνο εμάς τους συνταξιούχους, αλλά και όλους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, όπως και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου. Ιδιαίτερα τώρα που έχει κλείσει η ρευματολογική κλινική, που ενώ το ήξεραν εδώ κι έναν χρόνο κι αν πραγματικά ήθελαν να μην υποβαθμίσουν την υγεία, θα μπορούσαν να το είχαν καλύψει μέχρι τώρα. Κάνουν διαγωνισμό, προκήρυξαν θέσεις εργασίας στο δημόσιο, όμως όλα αυτά είναι προεκλογικά τερτίπια με στόχο και μόνο πως θα παραμείνουν στην εξουσία για να μας ξεζουμίσουν ακόμη περισσότερο. Μετά από αυτή τη διαμαρτυρία δεν θα το αφήσουμε εδώ. Θα καλέσουμε όλους τους εμπλεκόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να αποφασίσουμε όλοι μαζί συνολικά για να αναδείξουμε το πρόβλημα που δεν αφορά μόνο την Καβάλα. Με τα αντιασφαλιστικά μέτρα που παίρνουν, με τον «νόμο Κατρούγκαλου» που παλεύουμε χρόνια να καταργηθεί, είμαστε σε διαρκή επιφυλακή και οι αγώνες από εδώ και πέρα θα συνεχιστούν και θα είναι πιο έντονοι».

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Τέλος η  πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας  και μέλος του γενικού συμβουλίου της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. Κατερίνα Πετράκη, σημείωσε στις δηλώσεις της προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι «Είναι εύλογη η ανησυχία, είναι εύλογος ο προβληματισμός, όλων των χρηστών υγείας. Το νοσοκομείο Καβάλας πρέπει να προστατευτεί και να διασωθεί από την υποβάθμιση. Υπάρχει μια έντονη κινητικότητα και για την εφαρμογή του οργανισμού του 2012, αυτού που οι σημερινοί κυβερνώντες χαρακτήριζαν »μνημονιακό» και διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι δεν πρόκειται ποτέ να τον εφαρμόσουν. Είναι προ των πυλών να εφαρμοστεί και στο νοσοκομείο μας. Αυτό μεταφράζεται σε πάρα πολλές συγχωνεύσεις, σε υποβάθμιση τραγική και φυσικά σε υπολειτουργία. Ευτυχώς έχουμε τον κόσμο μαζί μας, δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί αυτός ο οργανισμός, δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του νοσοκομείου. Είναι κάτι που αγγίζει και αφορά όλους».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθρο«Βρεθήκαμε σ’ έναν μονόδρομο επιλογής καλλιτεχνικού διευθυντή στο Δημοτικό Ωδείο», δήλωσε το μέλος της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας», Αχιλλέας Νικολαϊδης
Επόμενο άρθροΤον 2ο Παπαχρηστίδειο αγώνα δρόμου διοργανώνει ο Δήμος Παγγαίου στις 24 Μαρτίου