Ο Παναθηναϊκός AKTOR κατάφερε να φέρει τη σειρά ξανά στην έδρα του για τον πέμπτο τελικό της Basket League, κερδίζοντας στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό και ισοφαρίζοντας σε 2-2. Ο νικητής θα σηκώσει στο τέλος του αγώνα το πρωτάθλημα στο “καυτό” ΟΑΚΑ.

Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν πολύ καλύτερα στην αναμέτρηση, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας από την περιφέρεια, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον Κώστα Σλούκα, με τον αρχηγό των “πρασίνων” να βάζει 25(!) πόντους στο ημίχρονο και να δίνει προβάδισμα (48-40) στην ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παιχνίδι με μία εξαιρετική τρίτη περίοδο, αλλά στο τέλος οι “πράσινοι” σε μία αδιανόητη ματσάρα στην τελευταία περίοδο κέρδισαν τον αγώνα (87-82) και στέφθηκαν ξανά πρωταθλητές Ελλάδος μετά από τρία χρόνια.

Καλύτερο ξεκίνημα του Ολυμπιακού – Ισορρόπησε και μείωσε ο Παναθηναϊκός AKTOR

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πολύ καλύτερα στην αναμέτρηση και να χτίζει από την αρχή μία διαφορά, χάρις στα δύσκολα σουτ από την περιφέρεια, με τον Κώστα Παπανικολάου να ξεκινάει “ζεστός” έξω από τα 6.75 και να δίνει προβάδισμα στους “ερυθρόλευκους” 11 πόντους (4-15).

Ο Εργκίν Αταμάν όπως και στο ΣΕΦ, κάλεσε γρήγορα το πρώτο του τάιμ άουτ για να επαναφέρει τους παίκτες του που έμοιαζαν αγχωμένοι στην αρχή, με τον Ματίας Λεσόρ να “κουβαλάει” την ομάδα του και να μειώνει τη διαφορά στους 2 (13-15) μ’ ένα σερί 9-0.

Οι δύο ομάδες “γέμισαν” από την αρχή με φάουλ, με αποτέλεσμα οι παίκτες τους να πηγαίνουν στις βολές μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, με τους “ερυθρόλευκους” να έχουν ένα ισχνό προβάδισμα δύο πόντων (20-22) στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Τρομακτικός Κώστας Σλούκας με 25 πόντους στο πρώτο ημίχρονο οδηγεί τον Παναθηναϊκό

Ο Άλεκ Πίτερς μπήκε και στην δεύτερη περίοδο με το πόδι… πατημένο στο γκάζι, σκοράροντας ακόμη ένα σουτ από την περιφέρεια για τους “ερυθρόλευκους”, ενώ ο Κώστας Σλούκας είναι εκείνος που σκοράρει συνεχόμενα για τον Παναθηναϊκό AKTOR φέρνοντας τη διαφορά στον πόντο (30-31) έξι λεπτά πριν το ημίχρονο.

Το κρεσέντο του αρχηγού του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε, με τον Κώστα Σλούκα να έχει φτάσει ήδη τους 23 πόντους πριν το τέλος του ημιχρόνου, δίνοντας στην ομάδα του προβάδισμα με πέντε πόντους (42-37) δύο λεπτά πριν το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου.

Το ημίχρονο τελείωσε με ακόμη ένα καλάθι του Κώστα Σλούκα και ένα άλει ουπ κάρφωμα του Νίκολα Μιλουτίνοφ, με τους “πράσινους” να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με οχτώ πόντους (48-40), σ’ έναν τελικό που ο αρχηγός του κάνει… όργια!

Επέστρεψε στον αγώνα ο Ολυμπιακός σ’ ένα απίστευτο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με τον ίδιο τρόπο όπως και το πρώτο κάνοντας γρήγορα ένα σερί 7-0 που έριξε τη διαφορά στους 2 (48-46) με τον Τόμας Γουόκαπ να τροφοδοτεί τον Κώστα Παπανικολάου δύο φορές κάτω από τη ρακέτα των “πρασίνων”.

Ο Παναθηναϊκός πλέον έβρισκε πολύ πιο δύσκολα την επαφή του με το καλάθι, με τον Αταμάν να επιστρατεύει τον Σλούκα από τον πάγκο για να αλλάξει το ρυθμό, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” ισοφάρισαν (54-54) πέντε λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε δυνατά, κυριαρχώντας στις δύο ρακέτες, με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να δεσπόζει. Όταν όμως λείπει τα πράγματα για τους “ερυθρόλευκους” αλλάζουν, με τον Τζέριαν Γκραντ να κάνει ένα αδιανόητο κάρφωμα μπροστά στον Παπανικολάου για το 61-61 ένα σχεδόν λεπτό πριν το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι δύο παίκτες ήταν πρωταγωνιστές και στις δύο τελευταίες επιθέσεις της τρίτης περιόδου με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να σκοράρει για τρεις και τον Αμερικάνο γκαρντ των πρασίνων να βάζει καλάθι και φάουλ, να χάνει τη βολή και τον Χουάντσο Ερναγκόμεθ να δίνει το ισχνό προβάδισμα (65-64) στο τέλος του δεκαλέπτου.

Πρωταθλητής Ελλάδος στη Basket League ο Παναθηναϊκός AKTOR μετά από απίστευτη ματσάρα στο ΟΑΚΑ

Το ξεκίνημα στην τελευταία κρίσιμη περίοδο ήταν καλύτερο για τον Παναθηναϊκό που μ’ ένα τρίποντο από το… σπίτι του ο Χουάντσο Ερναγκόμεθ έστειλε τη διαφορά στους έξι (70-64) οκτώ λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν μπορούν να βρουν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι, με την άμυνα των “πρασίνων” να έχει σκληρύνει στο τελευταίο δεκάλεπτο, αφήνοντας τον Ολυμπιακό να σκοράρει μόνο δύο πόντους σε πέντε λεπτά.

Οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν πως έχουν ακόμη σφυγμό στο παιχνίδι, με τον Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος να σκοράρει πέντε συνεχόμενους πόντους και να φέρνει τη διαφορά στους 5 (77-72) 2:30 λεπτά πριν το τέλος του πέμπτου τελικού της Basket League.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να σκοράρει στην επίθεση, την ώρα που ο Κώστας Σλούκας βρίσκεται μεταξύ παρκέ και πάγκου, με τον Κώστα Παπανικολάου και τον Σακίλ ΜακΚίσικ να ρίχνουν τη διαφορά στη μικρότερη δυνατή (81-80) ένα λεπτό πριν το φινάλε.

Ο Ναν έκανε έρμπολ σε σουτ τριών πόντων και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος για δεύτερη(!) φορά φέτος είχε την ευκαιρία να δώσει το παιχνίδι στον Ολυμπιακό, αλλά αστόχησε από τα τρία μέτρα ολομόναχος. Στη συνέχεια ο Μήτογλου έβαλε δύο βολές, για να ακολουθήσει ο Αμερικάνος γκαρντ των “ερυθρολεύκων” και να μειώσει (83-82) 7,8 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του αγώνα.

Ο Κέντρικ Ναν έβαλε τις δύο βολές που κέρδισε, ο Γουίλιαμς Γκος δεν έκανε ποτέ την επαναφορά και ο Παναθηναϊκός AKTOR στέφθηκε ξανά πρωταθλητής Ελλάδος μετά από τρία χρόνια, κερδίζοντας ένα πραγματικά απίστευτο παιχνίδι στον πέμπτο τελικό της σειράς.

Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο: Χρειαζόμαστε ένα επιτελείο μάχης – Θα είμαι αυστηρός
Επόμενο άρθροΦωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Λεύκης στη Νέα Καρβάλη