Σε μία μεγάλη γιορτή, γεμάτη από νοσταλγικούς παραδοσιακούς ήχους και μοντέρνες μελωδίες, εξελίχθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους και τις ομάδες σύγχρονου χορού της πόλης και των δημοτικών κοινοτήτων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού!

Οι “Χοροδράσεις”, υπό την επιμέλεια του Αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού και τον άριστο συντονισμό της Ράνιας Σαραφούδη, κέρδισαν το ζεστό χεοροκρότημα των Καβαλιωτών και χάρισαν μοναδικές στιγμές σε όσους την ευκαιρία όχι μόνο να τις παρακολουθήσουν, αλλά και χορέψουν στους ρυθμούς των παραδοσιακών μουσικών οργάνων!

Οι χορευτικές ομάδες είκοσι δύο πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Καβάλας, ξεκίνησαν με πατινάδα από τέσσερα διαφορετικά σημεία περιφερειακά του κέντρου (Πυθαγόρας – Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου – Δημοτική αγορά – Καμάρες), και αφού πέρασαν από τους σταθμούς εκμάθησης παραδοσιακών χορών (πλατεία Κανάρη – Δημοτικός
κήπος – κινηματογράφος Απόλλων – Ι.Ν. Αγίου Νικολάου), οι οποίοι φιλοξένησαν δεκάδες συμπολίτες μας και επισκέπτες της πόλης, κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας!

Η αυλαία των σημερινών εκδηλώσεων άνοιξε με τα παιδικά και εφηβικά σχήματα των ομάδων σύγχρονου χορού της Καβάλας!

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

“Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές των σημερινών εκδηλώσεων. Με το μεράκι και το άφθονο κέφι τους, μας πρόσφεραν ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα. Οι “Χοροδράσεις” μπορούν να γίνουν θεσμός. Νομίζω ότι το έχουμε όλοι ανάγκη”.

Προηγούμενο άρθροΝίκος Παναγιωτόπουλος: Δεν πιστεύω ότι οι στρατηγικοί στόχοι της Τουρκίας θα αλλάξουν – Τα F-35 είναι το μέλλον της Πολεμικής Αεροπορίας
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Τα τέσσερα χρόνια της θητείας μου έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου