Εγκρίθηκε ο κανονισμός για την ελεγχόμενη στάθμευση στην Παναγία από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Προμούσας σημείωσε πως υπολείπεται να παρθεί και μία ανάλογη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «πέρασε την Τρίτη και από την Οικονομική Επιτροπή το θέμα της έγκρισης του κανονισμού για τη στάθμευση στη χερσόνησο της Παναγίας. Είναι πολύ σημαντικό διότι είναι ένα θέμα που ταλανίζει την περιοχή εδώ και δεκαετίες. Αργήσαμε λίγο, αλλά ο λόγος της καθυστέρησης ήταν ότι θέλαμε να έχουμε μία συμφωνία απ’ όλες τις πλευρές και κυρίως από τους κατοίκους της Παναγίας και το Σύλλογο Κάστρο που εδρεύει εκεί. Έγινε μια πετυχημένη διαβούλευση και το ότι υπάρχει συμφωνία φαίνεται κι από το γεγονός ότι πέρασε ομόφωνα και από την Τοπική Κοινότητα και από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και από την Οικονομική Επιτροπή. Περιμένουμε να περάσει και από το Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίαση για να κάνουμε στη συνέχεια τα επόμενα βήματα που είναι τα κυκλοφοριακά μέτρα, η έγκριση από την Τροχαία, τη Δημοτική Αστυνομία κλπ και να το θέσουμε σε εφαρμογή».

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Πρόσθεσε ότι «ο κανονισμός αυτός προβλέπει στάθμευση μόνο για τους κατοίκους της Παναγίας. Εκτιμούμε ότι υπάρχουν περίπου 450 θέσεις και μετά από έρευνα που κάναμε, προκύπτει ότι καλύπτει και με το παραπάνω τις θέσεις αυτές. Θα υπάρχει ειδική κάρτα για τους κατοίκους με κωδικό QR, δεν θα υπάρχουν περιορισμοί για πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα και οχήματα εκτάκτου ανάγκης. Θα προβλέπεται στάθμευση για τα δίτροχα σε ειδικούς χώρους, ενώ θα υπάρχουν χώροι φορτοεκφόρτωσης. Ένα 5% των θέσεων προβλέπεται για ΑμΕΑ και κάποιες θέσεις για την εκκλησία, για την τέλεση Μυστηρίων.

Είναι κάποια μέτρα που θα απαλύνουν πολύ την κατάσταση στην κυκλοφορία της χερσονήσου αφού υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα, η μορφολογία του εδάφους είναι τέτοια, υπάρχουν στενοί δρόμοι και είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστούμε την υψηλή κυκλοφορία που υπάρχει. Δεν θα μπορούν να σταθμεύουν περαστικοί, παρά μόνο αν κάνουν μία προσωρινή στάση και συνδυαστικά με κάποια μέτρα που έχουμε πάρει, με μία ανάθεση μελέτης στο πλαίσιο της βιώσιμης πόλης για την ανάπλαση της Θεοδώρου Πουλίδου, για κάποιες παρεμβάσεις που σκοπεύουμε να κάνουμε άμεσα στην Κουντουριώτου στο πλαίσιο του Opel Mall, καθώς και μέσω του προγράμματος οδικής ασφάλειας, μεταξύ άλλων προβλέπονται και δύο κόμβοι στην Κουντουριώτου, στη συμβολή με την Ερυθρού Σταυρού καις τη συμβολή με την Ομονοίας, θα δώσουν μια πνοή στην κυκλοφορία. Όλα αυτά θα βοηθήσουν στην εξομάλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος».

Προηγούμενο άρθροΣτην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας βρέθηκε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Κυριάκος Σταυρίδης
Επόμενο άρθροΠερισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων στην Καβάλα