Μια ανάρτηση του Χριστόδουλου Μεντίζη, στην οποία περιγράφει τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης μας χτύπησε σήμερα σαν γροθιά στο στομάχι.

Όχι ότι ξαφνιαστήκαμε γιατί πολλά από αυτά που παραθέτει τα βλέπουμε όλοι όσοι επισκεπτόμαστε στο νοσοκομείο και κάποια άλλα τα βιώνουμε στο πετσί μας.

poster

Δείτε αναλυτικά τι γράφει:

“Σήμερα Πρωταπριλιά αλλά τα προβλήματα στο Π.Γ.Ν.Α κάθε άλλο παρά ψευδή είναι…..!!!
ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Από τα 4 ασανσέρ λειτουργεί μόνο ένα… και αυτό βαριανασαίνοντας…!!
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ-ΓΕΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ:
Από τα 7 συνολικά λειτουργούν μόνο τα 2.
Συνολικά δηλ. από τα 11 ασανσέρ που εξυπηρετούν ίσως και το 80% συνολικά της κίνησης λειτουργούν μόνο τα 3.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ- ΟΒΙΔΕΣ:
Ένα έργο πληρωμένο από το ΣΥΚΝΕ που στοίχησε περίπου στις 150.000 ευρώ παραμένει νεκρό-εκτός λειτουργίας για μια πλακέτα των 300 ευρώ.

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ:
Λειτουργεί 1 αίθουσα από τις 3 αναπτυγμένες
Λειτουργεί 1 ψηφιακό ακτινολογικό για όλο το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
Ένας και μόνο εργαζόμενος κατά την νυχτερινή βάρδια για όλο το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ(Μ.Ε.Θ -ΜΟΝΑΔΑ ΝΕΟΓΝΩΝ-Σ/Μ- ΚΛΙΝΙΚΕΣ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ καθώς και το Τ.Ε.Π.
(Ένας …αλλά ΛΕΩΝ…!!!)

ΕΣΤΙΑΣΗ:
5 υπάλληλοι με Σ.Ο.Χ αποχώρησαν (1-4-2024) προκειμένου να αναλάβει Ιδιώτης…πότε και γιατί;
Μέχρι που να δοθεί η σχετικά προτεινόμενη λύση…. θα δουλεύουμε ίσως και χωρίς ρεπό…!!!

Το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ της ΚΑΒΑΛΑΣ ενισχύθηκε με 80 υπαλλήλους από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ άνω των 55…και το Π.Γ.Ν.Α προσέθεσε μόλις 9 υπαλλήλους για Γραμματειακή υποστήριξη στην Διοικητική Υπηρεσία…..
Επίκειται αναμόρφωση του προϋπολογισμού για Νοσηλευτικό Προσωπικό και Τραυματιοφορείς ….πότε και γιατί να καθυστερούμε….δεν υπάρχουν αντίστοιχες ανάγκες…;
30 ευρώ η αύξηση στο Υγειονομικό προσωπικό από 1/1/2024 …1.500 ευρώ για τους

ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ…
Πόσο ακόμη κουτόχορτο…;

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ:
Εκκρεμούν πάνω από 3.000 Χειρουργεία…και ευελπιστούμε με 4-5 απογευματινά (εάν θα γίνουν και αυτά….γιατί δεν υπάρχουν κυρίως ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΙ και ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ….έχουμε ληξιπρόθεσμες οφειλές πάνω από 2 χρόνια άρα υλικά πως θα εξασφαλίσουμε…; θα πληρώσουν φυσικά οι ασθενείς και γι’ αυτά ….φυσιολογικό και εύλογο….)και όλα αυτά τα ψευδεπίγραφα οφέλη που αναφέρονται….έχουν έναν και μοναδικό στόχο…την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Ε Σ.Υ.

Παραμένουν 5 κλειστές Χειρουργικές αίθουσες….και για το τυράκι που μας προσφέρεται δεν θα υποκύψουμε…γιατί πολύ απλά μας αφορά όλους η διατήρηση του Δημοσίου χαρακτήρα της Υγείας.
Δεν θα πληρώσει και πάλι τα σπασμένα ο ασφαλιζόμενος….προς τέρψιν των μεγαλοπρεπών …Υπουργών….!!!
Πότε επιτέλους θα το καταλάβουμε;
Αποφασίζουν οι πλειοψηφίες (βλέπε ΣΥΚΝΕ..) να κλείσει ο Βρεφονηπιακός Σταθμός γιατί είναι πολυδάπανος…δεν μπορούμε να καλύψουμε την μισθοδοσία μιας υπαλλήλου….δηλ…περίπου 7.000 ευρώ/έτος…αλλά προσφέρουμε παχυλές αυξήσεις στο ενοίκιο του κυλικείου….για τα 2 πρώτα χρόνια …18.000/έτος .

Και γι’ αυτό φταίει ο ΜΕΝΤΙΖΗΣ που είχε διαφορετική άποψη…και την κατέθεσε στο Δ.Σ και του ΣΥΚΝΕ αλλά και του Π.Γ.Ν.Α.
Σηκώσαμε τα χέρια ψηλά….γιατί δεν μπορούμε να σκεφτούμε… και να πράξουμε τα αυτονόητα….!!!

Αυτά και άλλα πολλά…για τα οποία θα επανέλθουμε….!!!
Και επειδή κάποιοι εξακολουθούν να ρίχνουν λάσπη προς το πρόσωπό μου …και να εκβιάζουν εργαζόμενους……τους προκαλώ αν έχουν το σθένος να έρθουν στη Γενική Συνέλευση και να επιχειρηματολογήσουν για όλα όσα απασχολούν τους εργαζόμενους….εγώ έχω την υπομονή και θα τους περιμένω….δεν έχουν όμως οι εργαζόμενοι.. !!!
Το κρυφτούλι είναι γι’ αυτούς που φοβούνται την αλήθεια….!!!
Δεν θα συμπράξουμε σε κανέναν κλεφτόπουλο…!!!”

“ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”
ΜΕΝΤΙΖΗΣ ΧΡΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

Tο παραπάνω κείμενο δημοσιεύεται, μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Μεντίζη, όπου μας έδωσε τη συγκατάθεσή του.

Προηγούμενο άρθροΣτην αντεπίθεση Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη μετά την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα – Η απάντησή της και η στήριξη Κασσελάκη
Επόμενο άρθροΕπιστολή του Δημάρχου Καβάλας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την απόσπαση 30 τουλάχιστον αστυνομικών από την Α.Δ. Καβάλας στην Α.Δ. Θεσσαλονίκης