«Φτάσαμε σχεδόν στο τέλος της προεκλογικής περιόδου και θεωρώ ότι τα συμπεράσματα για τον δικό μας συνδυασμό είναι θετικά και ελπιδοφόρα. Κάναμε έναν έντιμο προεκλογικό αγώνα, προβάλαμε τις θέσεις μας, προβάλαμε τους ανθρώπους που πλαισιώνουν αυτόν τον συνδυασμό. Θέλουμε τα κριτήρια των πολιτών, όταν βρεθούν μπροστά στην κάλπη την ερχόμενη Κυριακή (8/10), να είναι αξιοκρατικά κυρίως».
Τα παραπάνω υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Έργο Τώρα», Χαράλαμπος Χρυσανίδης.
ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ
«Όλοι έχουμε γνωστούς, φίλους και συγγενείς σε όλους τους συνδυασμούς. Είναι πάρα πολλοί οι υποψήφιοι, τόσο οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αλλά κυρίως οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κι αυτό ίσως είναι ένα μπέρδεμα για πολλούς κι ένα δίλημμα. Οι εκλογές δεν είναι το οικογενειακό τραπέζι ή το ποτό που θα πιούμε με έναν φίλο ή το να κάνουμε το χατίρι σε κάποιον υποψήφιο, αλλά θα μας σημαδεύουν για τα επόμενα πέντε χρόνια. Η δύναμη της ψήφου μας είναι πάρα πολύ μεγάλη και ανάλογα θα πρέπει να συμπεριφερθούν και οι πολίτες. Με υπευθυνότητα, με σοβαρότητα, με το χέρι στην καρδιά να διαλέξουν αυτούς που θέλουν να τους διοικήσουν για τα επόμενα πέντε χρόνια, όχι για να κάνουμε κάποιο χατίρι ή ρουσφέτι, αλλά κυρίως για να βγάλουμε τον Δήμο Καβάλας από τη σημερινή στάσιμη κατάσταση», τόνισε σχετικά ο κ. Χρυσανίδης.
ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΟΥΡΙΑΔΗ
Μιλώντας για το αποτύπωμα που αφήνει στον Δήμο Καβάλας, η απερχόμενη διοίκηση, ο κ. Χρυσανίδης σημείωσε ότι «Ζούμε στην καθημερινότητά μας τα προβλήματα, όπως είναι το κυκλοφοριακό χάος. Η σημερινή διοίκηση δεν έχει δημιουργήσει ούτε μία θέση στάθμευσης, δεν έλαβε ούτε ένα μέτρο για να βελτιώσει την αστική συγκοινωνία, δεν έκανε ούτε ένα βήμα να αποδεσμεύσει τους δρόμους και τα πεζοδρόμια από τα αυτοκίνητα που έχουν κατακλύσει τα πάντα. Από την άλλη η Περιμετρική σταμάτησε εδώ και πολλά χρόνια, το Περιγιάλι βρίσκεται σε μεγάλο χάλι σαν βομβαρδισμένο τοπίο κι όλα αυτά δημιουργούν μία κατάσταση που πραγματικά είναι προβληματική για όλους εμάς που ζούμε στην πόλη. Η σημερινή διοίκηση μες στον πανικό της άνοιξε και άλλες πληγές εν μέσω καλοκαιριού και τουρισμού, όπως είναι η οδός Κουντουριώτου, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Και στον τομέα της Καθαριότητας, οι κάδοι είναι άπλυτοι, τα χόρτα παντού έμειναν μέσα στη μέση του δρόμου όλο το καλοκαίρι, τα φρεάτια είναι ακαθάριστα. Αυτή δεν είναι η εικόνα που πρέπει να παρουσιάζει μία τουριστική πόλη».
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ειδικότερα για τον Τουρισμό, ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας επισήμανε: «Οι δυνάμεις του Τουρισμού, δεν αξιοποιήθηκαν όπως και τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Δεν εννοώ μόνο το παραλιακό μέτωπο που έχει πολλές ομοιότητες και με τον πρώην Δήμο Ελευθερών που τον αξιοποιήσαμε με τους Αμμόλοφους. Τα ίδια μπορούμε να κάνουμε και από το Παληό μέχρι και τη Νέα Καρβάλη. Δεν καθόμαστε να μαλώνουμε για το ιδιοκτησιακό. Κάνουμε μία συμφωνία ωφέλιμη και για αυτόν τον ιδιοκτήτη, αλλά και για τους πολίτες και τους δημότες και τους επισκέπτες στον Δήμο Καβάλας και προχωράμε. Ο Τουρισμός μπορεί να επεκταθεί και στα ορεινά χωριά του Δήμου μας. Αν γίνουν επενδύσεις μπορούν όλες εκείνες οι περιοχές να αποκτήσουν αίγλη, όπως αντίστοιχα χωριά σε άλλες περιοχές της χώρας».
ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ
Τέλος, απευθύνοντας το μήνυμά του στους πολίτες του Δήμου Καβάλας, ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης υπογράμμισε ότι «Ζητώ από τους πολίτες να μας εμπιστευτούν, γιατί είμαστε αυτοί που έχουμε την εμπειρία, έχουμε απτά δείγματα των προσπαθειών, των ενεργειών και των έργων που κάναμε και ζητάμε οι πολίτες να μας στηρίξουν σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε, να φέρουμε τα ίδια αποτελέσματα, την Ανάπτυξη και να κρατήσουμε τους νέους μας στην περιοχή μας. Γι’ αυτό ζητάμε τη στήριξη από τους πολίτες για την επόμενη πενταετία».

Προηγούμενο άρθροΖαφείρης Μυστακίδης: Επιτέλους θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν οι φωνές και οι τεκμηριωμένες απόψεις της επιστημονικής κοινότητας, αν θέλουμε να προλαβαίνουμε τα ζητήματα των καταστροφών
Επόμενο άρθροΔημοτικές και περιφερειακές εκλογές: Πόσους σταυρούς βάζουμε στα ψηφοδέλτια