Για το θέμα των συνεργασιών των παρατάξεων μετά τις δημοτικές εκλογές, δηλώσεις έκανε το μέλος της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» κ. Μιχάλης Καπέτης.

Όπως τόνισε αρχικά «Για το θέμα με τις συνεργασίες θα πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα. Ο Μάκης Παπαδόπουλος λέει ότι δεν θα κάνει επιλεκτικές συνεργασίες με την έννοια να δημιουργηθούν μπλοκ παρατάξεων και να εξασφαλίσει με τον τρόπο αυτό δύο παρατάξεις ώστε μετά να δέχονται ψήφους εξασφαλισμένους.

Αυτό που ο ίδιος τονίζει είναι ότι στο Δήμο υπάρχουν πάρα πολλά θέματα τα οποία μπορεί και να προετοιμάζονται και μετά να πηγαίνουν και να τα συζητάμε εμπρός σε όλους τους δημότες, εντός της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου.

Αυτά τα θέματα μπορούν να προετοιμάζονται ατομικά από κάθε παράταξη. Δηλαδή, το Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.)  είναι ένα όργανο το οποίο πρέπει να δουλεύει μια διαφάνεια μπροστά στους δημότες. Εκεί πρέπει να γίνεται πάντοτε η βασική συζήτηση. Εμείς λοιπόν  θα μιλάμε με όλους και το ποιες αποφάσεις θα παρθούν για την Καβάλα θα προέρχεται μετά από συζήτηση που θα γίνεται εντός του Δ.Σ. και τους δημότες του τόπου μας.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος δεν θα διοικήσει μόνος του. Και το λέμε κάθε μέρα αυτό. Το λέμε 5 χρόνια τώρα. Πολλοί μπορούν να μας κατηγορούν ότι δεν θέλουμε συνεργασίες. Αλλά αυτοί που μας κατηγορούν ότι δεν θέλουμε συνεργασίες είναι αυτοί που μας απέκλεισαν και απέκλεισαν κάθε έννοια διαλόγου στο Δ.Σ. εδώ και 5 χρόνια. Αν είναι δυνατόν! Είναι το άσπρο μαύρο, εντελώς το αντίθετο δηλαδή.  5 χρόνια δεν έχει γίνει κανένας ουσιαστικός διάλογος και θα πούμε εμείς τώρα να κυβερνήσουμε χωρίς διάλογο;».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ο ίδιος εκτιμά ότι κάθε πιθανή διαδικασία θα πρέπει να βασίζεται ουσιαστικά στην ίδια την ζωή. «Εμείς δεν θα πάμε να κάτσουμε να βρούμε δύο βολικούς, να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και εκεί να τα συμφωνήσουμε όλα για να γίνουμε ένα καινούριο μπλοκ. Γιατί με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε και πάλι την πλειοψηφία στο Δ.Σ. που ουσιαστικά καταργεί το διάλογο.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε μια Δήμαρχο με 60% που ουσιαστικά καταργεί το διάλογο. Αυτό το σύστημα πρέπει επιτέλους να τελειώσει όμως! Τα θέματα πρέπει να δουλεύονται και να πηγαίνουν επεξεργασμένα στο Δ.Σ. 

Έτσι πρέπει να δουλεύουμε με όλους. Πηγαίνουμε στο Δ.Σ. αν και των προτέρων μπορεί και να έχει εξασφαλισθεί συνεργασία με 1-2 -10 παρατάξεις ή να έχουν συζητήσει επισταμένα οι σύμβουλοι και να έχουν και τη δική τους θέση – άποψη. Πάμε στο Δ.Σ. επομένως και εκεί τελειώνουμε» τόνισε εν συνεχεία!

Ο κ. Καπέτης βέβαια τονίζει ότι τα κρίσιμα θέματα που πραγματικά θα γίνουν ψηφοφορίες επί της ουσίας είναι ελάχιστα. Σε αυτά θα μπορούσε να προηγηθεί εξαντλητική διαβούλευση και ο καθείς στην συνέχεια θα καλούνταν να ψηφίσει εμπρός στο Δ.Σ.

ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

«Στο παρελθόν τι γινόταν; Θα μπορούσαν 2 παρατάξεις να κάνουν συμφωνίες, να μοιράσουν και μερικές θέσεις και όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι. Στην συγκολλητική ουσία όμως δεν θα είχαμε τις κοινές θέσεις που θα ψηφισθούν στο Δ.Σ. αλλά το μοίρασμα των αξιωμάτων! Η συγκολλητική ουσία είναι η πόλη.

Εμείς ως παράταξη δεν θα βρούμε 2-3 βολικούς για να συνεργαστούμε. Με αυτούς που θα συζητήσουμε και θα συνεργασθούμε θα πρέπει να έχουμε καλή χημεία. Ο ίδιος βέβαια ο αρχηγός θα έρθει με τους δικούς του συμβούλους αλλά έτσι θα ξεκινήσει ο διάλογος με όλους.

Άρα εμείς μιλάμε για συνεργασία και διάλογο. Θα υπάρχουν φυσικά ζυμώσεις, διάλογος, θα δουλέψει και η επιτροπή διαλόγου και εμείς υποσχόμαστε ότι όλα αυτά θα τα κάνουμε. Θέμα στο Δ.Σ. δεν θα έρθει ποτέ απροετοίμαστο. Από εκεί και πέρα η συνεργασία για τα θέματα θα γίνεται εμπρός στους δημότες και μόνο εκεί» τόνισε καταληκτικά.

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΑυξήθηκαν σε έξι τα καθημερινά δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου- Ικανοποιητική η κίνηση με το υδροπτέρυγο
Επόμενο άρθροΚομοτηνή: Κάλυψαν τρύπα στο οδόστρωμα με… κουβά!