Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και το φορολογικό

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα καταθέσει την αρχική Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) και στη συνέχεια το ”πόθεν έσχες” με βάση τα προβλεπόμενα από τον νόμο για τις προθεσμίες, σύμφωνα με παράγοντες της Κουμουνδούρου

Στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση να απεγκλωβιστεί από την ιστορία των Τεμπών -η οποία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, της έχει στοιχίσει πολύ- αποδίδουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης την επίθεση εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Παράγοντες της Κουμουνδούρου λένε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο μίλησε μόνος του για τις επαγγελματικές δραστηριότητές του την Αμερική και επισημαίνουν ότι προφανώς δεν τις δημιούργησε εκ των υστέρων, αφότου ήρθε στην Ελλάδα. Λένε ακόμα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα καταθέσει στον προβλεπόμενο χρόνο την αρχική Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) και στη συνέχεια το «πόθεν έσχες» με βάση τα προβλεπόμενα από τον νόμο για τις προθεσμίες.

Μεταβίβασε τις μετοχές

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας χθες στα «Παραπολιτικά» 90,1 FM ανέφερε πως «θα αντιστρέψω την ερώτηση και θα σας ρωτήσω ποιο είναι το μεμπτό, πέραν του ότι υπάρχει μια εταιρεία στο εξωτερικό η οποία είχε δύο καΐκια που μετέφεραν αστακούς;». Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσέθεταν ακόμα πως «αφού ξεκαθαρίστηκε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν όφειλε να καταθέσει ”πόθεν έσχες” -παρά τα κυβερνητικά ψεύδη- και αφού το πανελλήνιο έχει καταλάβει ότι οι εταιρείες του είναι κανονικές εταιρείες που φορολογούνται στην Αμερική και όχι offshore, τώρα ξεκίνησε το νέο παραμύθι για τα αστακοκάραβα». Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μεταβίβασε ήδη τις μετοχές του, ως όφειλε.

Σήμερα, πάντως, θα πραγματοποιηθεί μία μεγάλη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και το φορολογικό, ενώ την Πέμπτη για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών.

Συνεδρίαση Εκτελεστικού

Την Τετάρτη, θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο προκειμένου να υπάρξει ο κατάλληλος προγραμματισμός για την πορεία του κόμματος το επόμενο διάστημα, καθώς την Παρασκευή ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιαστεί στον Στρατό για να υπηρετήσει τη θητεία του. Ακόμα, μέσα στον Απρίλιο και τον Μάιο αναμένεται να γίνουν τέσσερα περιφερειακά συνέδρια, ενώ η διορία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές θα τεθεί στις 17 Μαρτίου. Οι προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων θα έχουν γίνει μέχρι τα μέσα Απριλίου και θα πραγματοποιηθούν ανά εκλογική περιφέρεια.

Οι καταγγελίες Κοντονή

Σχετικά με τις καταγγελίες Κοντονή για «παρασυστήματα» στην υπόθεση Novartis, στο πλαίσιο συνέντευξής του στην «Απογευματινή», πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν ότι δεν οφείλουν απαντήσεις στον πρώην υπουργό, ο οποίος δεν είναι πλέον μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν όμως ερωτήματα, καθώς ο ίδιος δέχτηκε και ήθελε να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019, και μάλιστα περιόδευσε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στη Ζάκυνθο και μετά εντάχθηκε από μόνος του στο ψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ εκ των υστέρων φαίνεται να είχε όλες αυτές τις ενστάσεις και αντιρρήσεις.

Οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν, μάλιστα, πως μετά τις εκλογές του 2019 παραιτήθηκε και έκτοτε κατά καιρούς εμφανίζεται και μιλάει για διάφορα θέματα, είτε για τους Ποινικούς Κώδικες τους οποίους ψήφισε ο ίδιος είτε για τη Novartis, που βγήκε μαζί με κ. Παπαγγελόπουλο εκείνη τη νύχτα και μίλησε για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη – Σέρρες: Σεκιούριτι σε ρόλο… τροχονόμου στις αφύλακτες διαβάσεις – Οι προειδοποιήσεις για κίνδυνο ατυχήματος
Επόμενο άρθροΗ “Φιλιώ” ανεβαίνει στην Χρυσουπολη από την Δημοτική θεατρική ομάδα Λιμένα της ΔΗΚΕΘ