Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας εκφράζει την δυσαρέσκεια του για την υποβάθμιση του αεροδρομίου

Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε την μείωση των δρομολογίων των αεροπορικών πτήσεων από το αεροδρόμιο της Καβάλας προς Αθήνα.

Ο αερολιμένας Μέγας Αλέξανδρος είναι ένα αεροδρόμιο που στοίχησε στους Έλληνες φορολογούμενους εξυπηρετώντας τα τελευταία χρόνια τους νομούς Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης. Πρέπει να ανακηρυχθεί σε αεροδρόμιο ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ, προκειμένου να έχει τα προνόμια του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης από τη στιγμή που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τους ακριτικούς νομούς Δράμας και Ξάνθης οι οποίοι βρίσκονται στην εμβέλεια εξυπηρέτησής τους. Να κατέχει ανταγωνιστική θέση και να αποτραπεί μια δυσμενής κατηγοριοποίησή του με αρνητικές επιπτώσεις για την περιοχή μας.

Επίσης, δεν μπορούμε να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη στην Καβάλα και αύξηση του τουριστικού προϊόντος, όταν αντί να τονώσουμε την κίνηση του αεροδρομίου με περισσότερα δρομολόγια σε ανταγωνιστικές τιμές και πιο έξυπνα τοποθετημένα χρονικά αντιθέτως να μειώνουμε την κίνηση με λιγότερα δρομολόγια σε υψηλό κόστος σε σχέση με την Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη.

Καλούμε τη νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές και τους νέους Βουλευτές καθώς και τους τοπικούς φορείς, να δουν σοβαρά και να μην συνυπογράψουν στην περαιτέρω υποβάθμιση του, κάνοντας προσπάθειες για πραγματική ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Hot this week

Στην Καβάλα την Δευτέρα ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Δημήτρης Μαρκόπουλος

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 ημέρα Δευτέρα, πρόκειται να...

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Θάσου με την Manager της Wiss Air Group

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, παρευρέθηκε στο...

Topics

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Θάσου με την Manager της Wiss Air Group

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, παρευρέθηκε στο...

Σειρά επισκέψεων υπουργών και υφυπουργών στην Καβάλα ενόψει της 90ής ΔΕΘ

Σειρά επισκέψεων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα πραγματοποιήσουν από...

Μακάριος Λαζαρίδης: Και οι ορεινές περιοχές έχουν ζωή…

Το ζήτημα της ελλιπούς τηλεπικοινωνιακής κάλυψης σε ορεινές κοινότητες...

4,8 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες αγρότες των Τεναγών Φιλίππων – «Η απόφαση ελήφθη»

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες των Τεναγών...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες