Yπαρχηγός του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας αναλαμβάνει πλέον ο εβρίτης Πασχάλης Συριτούδης, όπως αποφασίστηκε στις κρίσεις των προσώπων στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

O κ. Συριτούδης έχει διατελέσει Διευθυντής στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και στην στην συνέχεια ανέλαβε την θέση Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εώς και σήμερα.

poster
Αντικαθίσταται ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λάζαρος Μαυρόπουλος και στη θέση του τοποθετείται ο υποστράτηγος Δημήτρης Μάλλιος, ο οποίος είχε μέχρι πρότινος την ευθύνη της ασφάλειας συνόρων. Το ΚΥ.Σ.Ε.Α. απένειμε στον Λάζαρο Μαυρόπουλο τον βαθμό του Στρατηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και τον τίτλο του επίτιμου Αρχηγού του Σώματος. Προϊστάμενος Επιτελείου ο υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας ενώ το χρίσμα των Γενικών Επιθεωρητών Αστυνομίας Βορείου και Νοτίου Ελλάδος λαμβάνουν αντίστοιχα οι υποστράτηγοι Χρήστος Μπουλούμπασης και Γιώργος Μιχαλόπουλος.

Μαζί με την αλλαγή στην ηγεσία της Αστυνομίας ανακοινώθηκε και η αλλαγή στον επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος. Στη θέση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά τοποθετείται ο ως τώρα Διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, Υποστράτηγος ΠΣ Θεόδωρος Βάγιας. Στον αποστρατευθέντα Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά, απονεμήθηκε ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ.

Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης: Θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα και μικρά ζητήματα, από την ακρίβεια μέχρι την ασφάλεια
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ στο Δήμο Θάσου