5 Οκτωβρίου 2024, 7:58
22.7 C
Kavala

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας εμμένει να στεγάσει τις υπηρεσίες του στο παλιό δικαστικό μέγαρο

Στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάστηκε το παλιό Πρωτοδικείο Καβάλας ενώ σήμερα το ΤΕΙ ΑΜΘ διεκδικεί την παραχώρησή του για να στεγάσει υπηρεσίες του. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος δήλωσε πως σαν σύλλογος εμμένουν  στο αίτημά τους να αξιοποιήσουν το κτίριο για τις ανάγκες του συλλόγου.

Συγκεκριμένα είπε ότι «εδώ υπάρχει ένα ιστορικό σε σχέση με το παλιό δικαστικό μέγαρο. Η πολιτεία όταν ακόμη ανήκε στην ΕΤΑΔ το ακίνητο, είχε υποσχεθεί στο δήμο Καβάλας ότι θα του το παραχωρήσει προκειμένου ο δήμος να το εκμεταλλευτεί κατά τρόπο που εκείνος θα έκρινε. Ο δήμος Καβάλας είχε κάνει μία μελέτη για την αποκατάσταση των ζημιών του κτηρίου, κόστους 300 χιλιάδων ευρώ, και στη συνέχεια υπήρξε προφορική συμφωνία μεταξύ της κας δημάρχου και του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, πριν ακόμη αναλάβω την προεδρεία, ότι ο ένας όροφος του παλαιού δικαστικού μεγάρου θα παραχωρηθεί στον Δικηγορικό Σύλλογο για την εξυπηρέτηση των αναγκών του. Στη συνέχεια το κτήριο μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ και όλη αυτή η διαδικασία «πάγωσε, δεν είχαμε κάποια εξέλιξη. Όταν ξαφνικά, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που κάναμε με θέμα την ενημέρωση για το Διεθνές Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Καβάλας, ο κ. Πρύτανης και ο κ. Αντιπρύτανης, έβαλαν θέμα στέγασης διαφόρων υπηρεσιών του νέου πανεπιστημίου σε διάφορα κεντρικά κτήρια της Καβάλας, μεταξύ των οποίων το γυάλινο κτήριο του νοσοκομείου, το παλιό νοσοκομείο και το παλιό δικαστικό μέγαρο. Έκτοτε έχουν γίνει κάτι επαφές με τον κ. Παπαφιλίππου και τους κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι υποσχέθηκαν ότι θα προωθήσουν το αίτημα του ΤΕΙ Καβάλας και μάλιστα σε μία συνέντευξή του ο κ. Παπαφιλίππου, ο οποίος είναι δικηγόρος εγγεγραμμένος στο Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας, είπε ότι θα γίνει μία συζήτηση των φορέων, δεδομένου ότι υπήρχε το ενδιαφέρον του Δικηγορικού Συλλόγου κι αυτό ήταν γνωστό από πάρα πολύ καιρό. Εμείς είμαστε σε αναμονή αυτής της σύσκεψης».

ΕΜΜΕΝΕΙ

Πρόσθεσε δε πως «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας εμμένει στην απαίτησή του και περιμένουμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας. Δεν είμαστε αντίθετοι στην αξιοποίηση του κτηρίου, γενικώς, γιατί όσο παραμένει αναξιοποίητο το κτήριο καταρρέει. Να ληφθεί υπ’ όψιν, όμως, ότι υπάρχει μεγάλο θέμα με το Υποθηκοφυλακείο Καβάλας και το Κτηματολογικό Γραφείο Καβάλας το οποίο εκεί που είναι τώρα δεν μπορεί να παραμείνει για πολύ, δεδομένου ότι το ακίνητο έχει μεταβιβαστεί σε ξένο επενδυτή που ήδη άρχισε τις εργασίες κατασκευής διαμερισμάτων και τροποποίησης του κτηρίου, οπότε κάποια στιγμή θα γίνει έξωση και του συγκεκριμένου γραφείου. Πρέπει να βρεθεί κατάλληλο κτήριο, νομίζω ότι το παλιό δικαστικό μέγαρο κατά ένα μεγάλο μέρος ικανοποιεί τις ανάγκες στέγασης του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου δεδομένου ότι επίκειται και η συνένωση των Υποθηκοφυλακείων και της Χρυσούπολης και της Ελευθερούπολης και αργότερα και της Θάσου με αυτό της Καβάλας. Θα απαιτηθεί χώρος, προσωπικό, τα αρχεία όλων αυτών των Υποθηκοφυλακείων θα πρέπει να τοποθετηθούν. Είναι ένα ζήτημα το οποίο προέκυψε τώρα τελευταία και πρέπει και αυτό να το δούμε και να το βάλουμε στη συζήτηση για την αξιοποίηση του κτηρίου».

Hot this week

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΝΟΘΑΚ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος συναντήθηκε σήμερα στο...

Μακάριος Λαζαρίδης: Λαός που ξεχνά την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει

Παράδωσε σε τέσσερις Πολιτιστικούς Συλλόγους το βιβλίο «100 χρόνια...

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης στο 1ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο

Το 1ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο «Regional Growth Conference» που...

Topics

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΝΟΘΑΚ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος συναντήθηκε σήμερα στο...

Μακάριος Λαζαρίδης: Λαός που ξεχνά την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει

Παράδωσε σε τέσσερις Πολιτιστικούς Συλλόγους το βιβλίο «100 χρόνια...

Νεκρός ανασύρθηκε από το λιμάνι Φίλιππος Β’ στην Καβάλα 35χρονος

Νεκρός ανασύρθηκε από το λιμάνι Φίλιππος Β’ στην Καβάλα...

Κεραυνός Καλλιράχης: Αγιασμός και εγκαίνια στα νέα αποδυτήρια της ομάδας

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός της...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες