Ο Δήμος Παγγαίου ενίσχυσε με ένα απινιδωτή την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης. Ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παγγαίου κ. Στέργιος Κεχαγιάς υπογράμμισε πως αυτή η ενέργεια είναι σε συνέχεια αντίστοιχων πρωτοβουλιών.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «στα πλαίσια της προσπάθειας ενίσχυσης της ασφάλειας των πολιτών του Δήμου Παγγαίου, με εκφραστές εμάς σαν δήμος, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, επιδιώκουμε να ενισχύουμε όσο μπορούμε τις δύο αυτές υπηρεσίες που βρίσκονται εντός του Δήμου Παγγαίου. Η συνεργασία μας και με τις δύο είναι γνωστή. Είτε πρόκειται για φωτιές, είτε για διασώσεις. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας προσπαθούμε να βοηθήσουμε κι εμείς με τον δικό μας τρόπο. Έτσι, με την εισήγηση του δημάρχου Φίλιππου Αναστασιάδη, αποφασίσαμε να παραχωρήσουμε έναν απινιδωτή για την ενίσχυση του διασωστικού οχήματος της Πυροσβεστικής. Στο σχεδιασμό μας είναι να εγκατασταθεί και μόνιμα ένας απινιδωτής έξω από το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Είμαστε σε αναμονή παραλαβής και μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία 10 επιπλέον απινιδωτών. Ένας από αυτούς θα εγκατασταθεί μόνιμα έξω από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης. Έχει εγκατασταθεί τα προηγούμενα χρόνια και ένας έξω από την Ελληνική Αστυνομία από την ΠΕ Καβάλας. Και συνεχίζουμε».

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Πρόσθεσε ότι «ένα σημαντικό στοιχείο που έχει προκύψει απ’ όλη αυτήν τη δράση, είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών. Βλέπουμε ότι αρχίσαμε να γινόμαστε αποδέκτες δωρεών από πολίτες, με απινιδωτές είτε σε πολιτιστικούς συλλόγους, είτε σε σχολικές μονάδες. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι έτσι κι αλλιώς επεκτείνεται το υπάρχον δίκτυο. Το σύστημα αυτό θα λειτουργήσει με την επιπλέον εκπαίδευση εθελοντών στη χρήση του ΑΕΑ και της ΚΑΡΠΑ. Κι εκεί νομίζω ότι είμαστε αρκετά καλά. Εξελίσσονται και πρωτοβουλίες όχι μόνο από το Δήμο Παγγαίου αλλά κι από διάφορους φορείς και συλλόγους. Χαίρομαι ιδιαίτερα. Το μήνυμα έχει περάσει στην τοπική κοινωνία και το καλοκαίρι με την έντονη τουριστική κίνηση, θα είμαστε όσο γίνεται καλύτερα προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών».

Προηγούμενο άρθροΟι εθνικές εκλογές δεν επηρεάζουν το τελείωμα της σχολικής χρονιάς, υποστηρίζει ο Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ, Σωτήρης Τότης
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Αντιμετωπίσαμε τις κρίσεις και υλοποιήσαμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις