Στο Βελιγράδι βρέθηκε ο Δήμος Θάσου για την προβολή του τουριστικού του προϊόντος. Ο Δήμος Θάσου ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή με αυτόνομο περίπτερο (Stand 1148/1, Hall 1) στη διεθνή έκθεση τουρισμού Sajam Turizma 2024 το διάστημα από τις 22 έως τις 25 Φεβρουαρίου στο Βελιγράδι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών η έκθεση αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις στον τομέα του τουρισμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Υποδέχεται περισσότερους 36 χιλ επισκέπτες, πάνω από 100 αγοραστές και από 1.000 δημοσιογράφους από τη Σερβία.
Η συμμετοχή του Δήμου Θάσου στην έκθεση Sajam Turizma 2024 αποτελεί στοχευμένη ενεργεία προώθησης και συνεχούς ανάπτυξης του τουριστικού τομέα της Θάσου σε αγορές του εξωτερικού και έχει στόχο την επαφή και ανάπτυξη συνεργασιών με τους επαγγελματίες του κλάδου της αγοράς τη Σερβίας.

Στο πλαίσιο της Sajam Turizma 2024, ο Δήμος Θάσου παρουσίασε το πλούσιο θεματικό χαρτοφυλάκιο που διαθέτει όπως οι εξωτικές παραλίες, τα φιλόξενα ορεινά χωριά, η μοναδική φύση με θέα το μαγευτικό Αιγαίο, η φιλοξενία σε θαυμάσιες ξενοδοχειακές μονάδες, οι ντόπιες συνταγές αλλά και την ποικιλία δραστηριοτήτων όπως βόλτες στα μονοπάτια, επισκέψεις σε θρησκευτικούς και πολιτιστικούς χώρους κλπ.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η αντιπροσωπεία του Δήμου Θάσου πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις και συζητήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού.

Επιπλέον, τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκε μια σειρά συνεντεύξεων στο περίπτερο του Δήμου Θάσου σε μέσα ενημέρωσης της αγοράς προβάλλοντας τη Θάσο ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό για τους Σέρβους επισκέπτες.
Το περίπτερο του Δήμου Θάσου επισκέφτηκαν η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ στη Σερβία κος Γεώργιος Κακούτης, ο Πρόεδρος του ελληνικού κόμματος της Σερβίας, κος Χρήστος Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων της Σερβίας κος Βασίλειος Προβελέγγιος.

Το Δήμο Θάσου εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Θάσου κος Ελευθέριος Κυριακίδης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Θάσου κος Ιωάννης Μαρκιανός και η Αντιπρόεδρος Θάσος Δημοτική ΑΕ κα Λαμπρινή Φωκά.

Προηγούμενο άρθροΟργανωτικός Γραμματέας τ. Βουλευτών-Ευρωβουλευτών-Πολιτευτών ο Γιώργος Καλαντζής
Επόμενο άρθροΈφυγε από την ζωή ο ιδρυτής της Raycap και ευεργέτης του Ν.Δράμας Κώστας Αποστολίδης