Στο Προεδρικό Μέγαρο προσήλθε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να γίνει η ορκωμοσία του ενώπιον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από την σύζυγό του και τα παιδιά τους.

Δείτε live την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Η πατήστε ΕΔΩ για να δείτε LIVE

Σημειώνεται ότι στις 17:00 θα ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές, και την επόμενη ημέρα, Τρίτη, 4 Ιουλίου η ολομέλεια της Κ΄ (εικοστής) Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας θα συνέλθει για την εκλογή του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, την εκλογή των αντιπροέδρων του σώματος καθώς και των γραμματέων και κοσμητόρων του κοινοβουλίου.

Η πρώτη, αυτή, φάση της νέας τετραετίας, θα ολοκληρωθεί με την ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης και την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Προηγούμενο άρθροΑυτοί θα είναι οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Όλα τα ονόματα – Άρχισαν τα τηλέφωνα από την Πειραιώς – Στις 5 οι ανακοινώσεις
Επόμενο άρθρο110η Επέτειος Απελευθέρωσης της Καβάλας – Επίσημη έπαρση της Ελληνικής σημαίας-Παρέλαση του Λυκείου Ελληνίδων και των Δημοτικών Σχολείων της Καβάλας