Ο Πρόεδρος κ.Κρεμύδας Σμάραγδος και ο Οργανωτικός Γραμματέας Δημογέροντας Μενέλαος του Ν.Σ ΑμεΑ ν.Καβάλας,παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Καβάλας στις 17/12/2018 προκειμένου να προωθήσουν προς ψήφιση την διακήρυξη των αιτημάτων της κινητοποιήσης του Αναπηρικού Κινήματος για τις 3 Δεκέμβρη,Παγκόσμια ημέρα Αναπηρίας.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ενημέρωσαν το Σωμα για τα αιτήματα του χώρου αλλά και την προσπάθεια του Αναπηρικού Κινήματος προκειμένου να ενεργοποιησει τους μηχανισμούς προώθησης των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση

Η χώρα μας εχει κυρώσει την σύμβαση του ΟΗΕ για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δη των ατόμων με αναπηρία με τους νόμους 4074/12 και 4488/17,οι οποίοι προβλέπουν συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές ενίσχυσης και υποστήριξης της Αναπηρικής οικογένειας.

Απομένει η ορθή εφαρμογή τους που θα διασφαλίζεται από την διακριτική παρουσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας ατόμων με Αναπηρία και των στελεχων της ανα την χώρα.

Η ομόφωνη ψήφιση από το ΔΣ του Δήμου Καβάλας μας χαροποίησε ιδιαίτερα και αναμένουμε τις πρωτοβουλίες της Διοίκησης για την εφαρμογή της διακήρυξης που αφορά τον Δήμο.

Προηγούμενο άρθροΒαγγέλης Παππάς : “Παρά τα μεγάλα λόγια της διοίκησης Τσανάκα η Καβάλα έμεινε πίσω και στο ελέυθερο wifi”
Επόμενο άρθροΞεκίνησε η διανομή ειδών διαβίωσης σε δικαιουχους του κοινωνικού παντοπωλείου του Δ.Νέστου