Η συνεδρίαση του δημοτικού σχολείου το απόγευμα της Δευτέρας άρχισε με σειρά ανακοινώσεων εκ μέρους της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα. Επειδή αυτή την περίοδο συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη δημιουργία του δήμου Καβάλας κυκλοφορεί ήδη αναμνηστικό μετάλλιο το οποίο ήδη έλαβαν οι δημοτικοί σύμβουλοι. Οι τριήμερες εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια του δήμου Καβάλας που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στις αρχές του Δεκέμβρη μετατέθηκαν για τις ημέρες μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Η κ. Τσανάκα μιλώντας για την επέτειο και την ιστορία του δήμου μνημόνευσε τους δημάρχους που ξεχώρισαν και τον Λευτέρη Αθανασιάδη ως εκείνων με την μεγαλύτερη θητεία επί 16 συνεχή χρόνια.

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων, η κ. Τσανάκα γνωστοποίησε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την προμήθεια καινούργιων οχημάτων στο δήμο. Δαπανήθηκε ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ ενώ η διαδικασία της παράδοσης θα γίνει μετά τις γιορτές.

Σε ερώτηση του Θόδωρου Μουριάδη σχετικά με τα θέματα των αδέσποτων σκύλων, η δήμαρχος σημείωσε ότι ο δήμος Καβάλας αναζητά και φαίνεται ότι βρήκε οικόπεδο στην περιοχή του Εσκή Καπού προκειμένου να δημιουργήσει ένα νόμιμο κυνοκομείο, το οποίο θα καταφέρει να αδειοδοτηθεί.

Αναφορικά με την αρμοδιότητα των ρεμάτων, αφού το έργο διευθέτησης ρεμάτων στο Παληό φαίνεται να καθυστερεί, η κ. Τσανάκα εξήγησε ότι σύμφωνα και με τον Κλεισθένη τα ρέματα ανήκουν στην αρμοδιότητα της περιφέρειας. Άσχετα, συμπλήρωσε, εάν η περιφέρεια «ποιεί τη νήσσαν».

Απαντώντας ο Μπάμπης Κουφατζής σε ερώτηση σχετική με τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού διευκρίνισε ότι αυτός στην Άσπρη Άμμο δεν κάνει τριτοβάθμια επεξεργασία του λύματος. Δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια η τριτοβάθμια επεξεργασία, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, σημείωσε όμως ότι η συγκεκριμένη λειτουργία μελετάται. Τώρα φτιάχνουμε την πρωτοβάθμια επεξεργασία του λύματος, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος πριν από την ημερήσια διάταξη αναρωτήθηκε εάν ο δήμος Καβάλας έχει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που τον Μάρτη δεν τελεσφωρίσουν οι προσπάθειες του ΝΟΚ και του ΟΘΑΚ να παραμείνουν στα κτήρια που εδώ και χρόνια διατηρούν υπό την ευθύνη τους στο λιμάνι.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, κατά πλειοψηφία κι έπειτα από αρκετή συζήτηση ανατέθηκε γνωμοδότηση για τα θέματα αρμοδιότητας στα ζητήματα της γέφυρας που κατέπεσε στον καθηγητή κ. Χρυσόγονο. Όπως ειπώθηκε, η γνωμοδότησή του θα παραδοθεί άμεσα στο δήμο.

Ομόφωνα οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν την απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ενδιαφέρουσα συζήτηση έγινε επί του θέματος συγχώνευσης του 20ου δημοτικού με το 9ο δωδεκαθέσιο δημοτικό σχολείο, στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν ομόφωνη και αρνητική για το σενάριο συγχώνευσης των δύο σχολείων. Βεβαίως, η απόφαση που έλαβε το σώμα έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα αφού η τελική απόφαση θα ληφθεί από το υπουργείο παιδείας.

Στη συζήτηση του θέματος παραβρέθηκαν εκπρόσωποι γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου, ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων. Δεν ήταν παρούσα στη συζήτηση η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά οι απόψεις της μεταφέρθηκαν. Υπάρχει αισιοδοξία ότι η συγχώνευση των δύο σχολείων τελικά θα αποτραπεί αν και δεν ήταν λίγοι όσοι τόνισαν ότι τελικά το υπουργείο παιδείας κάνει ότι επιθυμεί.

Proininews.gr

Προηγούμενο άρθρο18 χρονών ο νεκρός άνδρας-κρατούσε στα χέρια του 170€- Βρέθηκε ο κάλυκας-video
Επόμενο άρθροΓ. Πασχαλίδης: Τα σχολεία του ΟΑΕΔ δεν πρέπει να συγχωνευτούν