Τη σημασία της νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Υπουργείου Παιδείας τόνισε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της ενώπιον της Ολομέλειας της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη.
Η κυρία Δεληκάρη έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι του Σχεδίου Νόμου που αφορά στην τύχη των πανεπιστημιακών Τμημάτων που εδρεύουν στην Καβάλα και περνούν στη δικαιοδοσία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. «Η Καβάλα πρέπει να παραμείνει ακαδημαϊκός κόμβος, κι αυτό το νομοσχέδιο φροντίζει ακριβώς γι’ αυτό» ήταν το πνεύμα της τοποθέτησης της κυρίας Δεληκάρη.
Η ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, η εξίσωση του Ε.Α.Π. με τα υπόλοιπα Ανώτατα Ιδρύματα, αλλά και η εγκατάσταση στην Ελλάδα παραρτημάτων πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων του εξωτερικού, ήταν τα υπόλοιπα ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε η κυρία Δεληκάρη, σημειώνοντας πως πλέον η χώρα μας παύει να αποτελεί εξαίρεση, εναρμονιζόμενη με το modus operandi των άλλων ανεπτυγμένων χωρών στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Αλεξάνδρου Ιωσηφίδη με τους οι Φορείς Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο)
Επόμενο άρθροΝταλίκα έφυγε από το δρόμο στην παράκαμψη της Εγνατίας οδού πριν την έξοδο του Αγίου Σίλα