Ούτε μισή ώρα δεν διήρκησε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η σύσκεψη άρχισε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης και στις 11:30 είχε ολοκληρωθεί.

Οι πολιτικοί αρχηγοί αποχώρησαν από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνουν δηλώσεις. «Μην περιμένετε δηλώσεις» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βγήκε από το Προεδρικό Μέγαρο μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Βελόπουλο. Ακολούθησαν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας που βγήκαν μαζί, συζητώντας, από το Προεδρικό Μέγαρο.

Οι αφίξεις των πολιτικών αρχηγών

Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε δέκα λεπτά πριν από το προκαθορισμένο ραντεβού και είπε με έκπληξη όταν είδε άδειο το τραπέζι: «Μόνος μου θα είμαι;». Δεύτερος έφτασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ ακολούθησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Στη συνέχεια το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και τελευταίος έφτασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Όταν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε πως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν καθίσει στις θέσεις τους, μπήκε και εκείνη στην αίθουσα. Μετά τις καθιερωμένες χειραψίες και φωτογραφίες, οι κάμερες έκλεισαν και η σύσκεψη ξεκίνησε.

Δείτε φωτογραφίες

Κυριάκος Μητσοτάκης προεδρικό Ανδρουλάκης Προεδρικό Κουτσούμπας προεδρικό

Προηγούμενο άρθροΝέος Πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος ο Καθηγητής Σταμάτης Αγγελόπουλος
Επόμενο άρθροΕλληνοβουλγαρικό θρίλερ και για την αναβίωση του αγωγού Αλεξανδρούπολη-Μπουργκάς