Οι κοινότητες του πρώην Δήμου Φιλίππων, θέλουν την ανασύσταση του συγκεκριμένου Δήμου Φιλίππων όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Αμυγδαλεώνα Δημήτρης Πουρσαϊτίδης

Για το αίτημα ανασύστασης του πρώην Δήμου Φιλίππων έκανε δηλώσεις ο πρόεδρος της κοινότητας Αμυγδαλεώνα, Δημήτρης Πουρσαϊτίδης.

”Είναι αλήθεια ότι όχι μόνο οι κοινότητες του πρώην Δήμου Φιλίππων, αλλά και οι πολίτες αυτών, θέλουν την ανασύσταση του συγκεκριμένου δήμου. Θέλουν κοντά τον δήμο και τη διοίκηση. Ζητούν να λύνονται τα προβλήματα άμεσα και γρήγορα κι όχι σε βάθος χρόνου”, ανέφερε αρχικά ο κ. Πουρσαϊτίδης.

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΑΝΑΣΥΣΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΔΗΜΟ

”Γι’ αυτό μας παρότρυναν να ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία. Ωστόσο είναι κάτι που έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, αλλά δεν είχε θετικό αποτέλεσμα. Αποφασίσαμε για άλλη μία φορά να κάνουμε αυτήν την προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να ανασυστήσουμε έναν μικρό και ευέλικτο δήμο που θα μπορεί να λύνει τα προβλήματα της καθημερινότητας γρήγορα και άμεσα προς όφελος των πολιτών. Όταν ένας δήμος είναι μεγάλος τα προβλήματα είναι πολλά. Δεν είπαμε ότι είμαστε ενάντια στον μεγάλο δήμο, όμως αυτά τα προβλήματα και οι δυνατότητες επίλυσής τους χρειάζονται χρόνο. Δεν τα ισοπεδώνουμε όλα, έχουν γίνει πολλά πράγματα στον δήμο Καβάλας, αλλά θεωρούμε ότι αν γίνει ένας μικρός και ευέλικτος δήμος πολλά προβλήματα θα λύνονται γρηγορότερα κι όχι με την πάροδο αρκετών μηνών. Το κυριότερο πρόβλημα για τη Δ.Ε. Φιλίππων είναι η αμεσότητα, δηλαδή η επαφή της διοίκησης με τους πολίτες, οι οποίοι θεωρούν ότι η διοίκηση είναι μακριά του. Τα προβλήματα της καθημερινότητας λύνονται με αργούς ρυθμούς”, πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της κοινότητας του Αμυγδαλεώνα.

ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

Όσον αφορά το θέμα του κυκλοφοριακού στον Αμυγδαλεώνα, ο Δημήτρης Πουρσαϊτίδης επισήμανε: ”Οι περισσότεροι οδηγοί έχουν συμμορφωθεί και τηρούν τα όρια ταχύτητας εντός του οικισμού. Ωστόσο οι ουρές δεν παύουν να υφίστανται τις ημέρες και ώρες αιχμής, καθώς αποτελεί τον κύριο οδικό άξονα που συνδέει την Καβάλα με την Δράμα. Δυστυχώς αυτός είναι ο δρόμος, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Ο Ε61 δεν προχωράει σαν έργο και απ’ ό,τι φαίνεται θα αργήσει πάρα πολύ να γίνει. Επομένως πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτά τα δεδομένα και να κάνουμε λίγη υπομονή ως οδηγοί όταν διερχόμαστε μέσα από τον Αμυγδαλεώνα. Θα βοηθούσες σίγουρα η δημιουργία κυκλικού κόμβου έξω από το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, ώστε να επιλυθούν πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα”.

Hot this week

Βασίλης Λεμονίδης: Με την Κουντουριώτου νομίζω ότι στο μέτρο του δυνατού κάνουμε αυτό που πρέπει

Για τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αστυνομίας στα σημεία όπου...

Γιώργος Τεπελόπουλος: Σχεδόν 300 περιστατικά δέχεται καθημερινά το Τμήμα Επειγόντων

Τις 300 πλησιάζουν οι προσελεύσεις καθημερινά στο Τ.Ε.Π. του...

Topics

Γιώργος Τεπελόπουλος: Σχεδόν 300 περιστατικά δέχεται καθημερινά το Τμήμα Επειγόντων

Τις 300 πλησιάζουν οι προσελεύσεις καθημερινά στο Τ.Ε.Π. του...

Επιτόπια επίσκεψη στο «Βαθύ» Θάσου: σταθερή θεσμική σύμπραξη για μια υποδομή στρατηγικής σημασίας

Η προοπτική αναβάθμισης και οργανωμένης αξιοποίησης της υφιστάμενης εμπορικής...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες