Α. Δημοσχάκης: «Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την πατρίδα»

Απόλυτη εμπιστοσύνη στις δεσμεύσεις του Υπουργού Προστασίας Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκου δείχνει ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. Α. Δημοσχάκης, αναφορικά με την επέκταση των μεταναστευτικών δομών στο νομό.

«Με ικανοποιεί, δηλώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, και πρέπει όλοι μας να νιώθουμε ασφάλεια».

Ο κ. Δημοσχακης σχολιάζοντας τις τελευταίες αντιδράσεις στην περιοχή Φυλακίου έκανε λόγο για ορισμένους κύκλους ατόμων που θέλουν να συντηρήσουν το θέμα ψηλά, επισημαίνοντας πως ο κόσμος δεν είναι απόλυτα πληροφορημένος.

Επισήμανε πως όταν κάποιος έχει θεσμικό ρόλο δεν μπορεί να παίζει με την πατρίδα, ιδιαίτερα όταν αυτή είναι κοντά στα σύνορα.

Δήλωσε υπέρμαχος της ενότητάς την συγκεκριμένη στιγμή, ενάντιος όσων την υπονομεύουν δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα, καλώντας παράλληλα όλους, να έχουν πίστη στον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς τον στρατό και την Ελληνική Αστυνομία, οι οποίοι υπερασπίζονται την περιοχή μας.

Στ. Κελέτσης: Ο Έβρος δεν μπορεί να σηκώσει μεγάλες δομές για λόγους εθνικούς

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα περισσότερο από αυτό που έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, μετά την υποχώρηση της από την αρχική πρόταση, επανέλαβε ο βουλευτής Έβρου, Σταύρος Κελέτσης, στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, σχολιάζοντας τις τελευταίες κινητοποιήσεις των πολιτών στις δομές Φυλακίου.

Ο κ. Κελέτσης επισήμανε πως ήταν ένας από αυτούς που αρχικά είχε αντιδράσει στην αρχικό σχεδιασμό δυναμικότητας 1500 ατόμων στις εν λόγω δομές, τονίζοντας στην αρμόδια επιτροπή πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το σηκώσει ο Έβρος για λόγους εθνικούς.

Η κυβέρνηση όπως τόνισε υποχώρησε και ανακοίνωσε την αναβάθμιση των υποδομών, εκσυγχρονισμό συγκεκριμένης δομής και μια ελαφρά επέκταση στο ΠΡΟΚΕΚΑ, μια απολύτως ελεγχόμενη αστυνομικής φύσεως δομή, με αύξηση κατά 240ατομα

«Το Μεγάλο Κέντρο Υποδοχής απεφευχθεί» τόνισε. Τα έργα αφορούν το δεύτερο σχέδιο της κυβέρνησης διαβεβαιώνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να έρθουν μετανάστες από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Χρ. Δερμεντζόπουλος: «Ορισμένοι παίζουν με την αγωνία του κόσμου»

Κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ μας, συνιστά ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ., Χρήστος Δερμεντζοπουλος, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις που συμβαίνουν στις μεταναστευτικές δομές στο Φυλάκιο.

Διευκρινίζοντας ο κ. Δερμεντζόπουλος, ζητά από τους πολίτες να προσέχουν ποιοι τους επηρεάζουν και για ποιους λόγους αυτό συμβαίνει.

«Εγώ προσωπικά ήμουν αυτός που είχα διαφωνήσει αρχικά», τόνισε «και ενημέρωσα τον κόσμο με ειλικρίνεια, όμως από δω και πέρα θα πρέπει να σταματήσουν να ακούγονται φωνές που μιλάνε για χιλιάδες μετανάστες γιατί παραπληροφορούν».

Ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι το ΚΥΤ θα παραμείνει με την ίδια δυναμικότητα, ενώ το ΠΡΟΚΕΚΑ θα είναι δυναμικότητας 374 ατόμων κάτι που το δέχθηκαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις όπως ανέφερε.

Σχολιάζοντας τις συγκεντρώσεις των τελευταίων ημερών τόνισε, ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα της διαμαρτυρίας αρκεί να ξέρει το γιατί, στέλνοντας παράλληλα προειδοποίηση σε αυτούς που ξεσηκώνουν τον κόσμο ότι παίζουν με την αγωνία του.

Σύνταξη Μαρία Μανάκα

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση πολιτών για τα ακραία καιρικά φαινόμενα μέσω της αποστολής SMS
Επόμενο άρθροΤο Δημαρχείο Καβάλας φωταγωγείται στα χρώματα της τρίχρωμης σημαίας της Αρμενίας