Δραματικές αναμένονται να είναι οι επιπτώσεις για την αγορά, την κατανάλωση και την οικονομία», σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, «εφόσον ψηφιστεί και τεθεί σε εφαρμογή η φημολογούμενη «τυφλή» αύξηση κατά 100% στον ειδικό φόρο κατανάλωσης ζύθου». Είναι επιτακτική, όπως καταγγέλλει η Ένωση, η άμεση συνάντηση και συζήτηση του θέματος με τον αρμόδιο υπουργό.
Συγκεκριμένα, η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών αναφέρει ότι, «σε συνέχεια των ανεπιτυχών και αλλεπάλληλων προσπαθειών της για διαβούλευση και συζήτηση με τον υπουργό Οικονομικών, η Ένωση απηύθυνε σήμερα επείγουσα επιστολή, ζητώντας την παρέμβαση του πρωθυπουργού».
Όπως τονίζουν τα μέλη της Ένωσης, «επικείμενη νομοθέτηση της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 100% στο ζύθο θα πλήξει καίρια έναν από τους πλέον δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας με ισχυρή παραγωγική δραστηριότητα στη χώρα και θα έχει αλλεπάλληλες δυσμενείς συνέπειες σε θέματα κατανάλωσης, απασχόλησης και επενδύσεων. Εξίσου αρνητικές θα είναι οι επιπτώσεις και για τα προϋπολογισθέντα κρατικά έσοδα από τη μείωση της κατανάλωσης. Ενδεικτική των επιπτώσεων που θα έχει η αύξηση του ΕΦΚ, είναι η τελική τιμή προϊόντων μπύρας, που δύναται να επιβαρυνθεί με ποσοστό 20%».
«Με πλήρη αντίληψη και συναίσθηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα», η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών «ζητά άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, όχι «τυφλή» φορολόγηση και ουσιαστική διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, ώστε οι αποφάσεις που θα ληφθούν, να μην έχουν ολέθριες επιπτώσεις σε έναν κλάδο που συμβάλλει ενεργά στο εθνικό προϊόν».
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών στηρίζει την ελληνική οικονομία με:
200 εκατ. ευρώ > φορολογικές εισφορές σε ετήσια βάση2.500 > άμεσες θέσεις εργασίας70.000 > έμμεσες θέσεις εργασίας5.000 χιλιάδες άμεσους προμηθευτές100 εκατ. ευρώ > προγραμματισμένες επενδύσεις τα επόμενα χρόνια

3200 αγρότες συμβολαιακής καλλιέργειας και συνιστά έναν από τους ελάχιστους κλάδους που διατηρούν εργοστάσια παραγωγής στη χώρα και συμβάλλουν στην εξωστρέφεια με εξαγωγές σε όλο τον κόσμο.

Προηγούμενο άρθροΚυπελλούχος Ελλάδας η ΑΕΚ! Νίκησε με 2-1 τον Ολυμπιακό
Επόμενο άρθροΠανκαβαλιώτικο συλλαλητήριο για την ΒΦΛ-video