Με γρίφους (σ.σ.: όχι και τόσο δισεπίλυτους) απαντούσε χθες το βράδυ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το πότε θα κάνει εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από τη μια έλεγε ότι «είναι η περίοδος που πρέπει να αποφεύγουμε το κρέας» και από την άλλη υπενθύμιζε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις νικηφόρες κάλπες της Κυριακής των Βαΐων 8 Απριλίου 1990.

Φέτος η Κυριακή των Βαΐων πέφτει 9 Απριλίου, συνεπώς η περίοδος της Σαρακοστής που ξεκινά την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου θα είναι και επίσημα προεκλογική. Οι αναφορές του κ. Μπρατάκου, στη διάρκεια της εκδήλωσης του γραφείου τύπου της Ν.Δ. με δημοσιογράφους, δεν διέλαθαν της προσοχής των συνδαιτυμόνων του. Άλλωστε, η μακρά παραταξιακή του διαδρομή και οι διαχρονικοί δεσμοί με την οικογένεια Μητσοτάκη, όσο να ‘ναι, βαρύνουν τις θέσεις του.

Αξίζει να αναφερθεί για την ιστορία ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε εκείνες τις εκλογές είχε λάβει ποσοστό 46,88%, αλλά μόλις 150 έδρες, λόγω του ιδιότυπου εκλογικού συστήματος (σαν τη σημερινή απλή αναλογική), κατατροπώνοντας το κυρίαρχο τότε ΠΑΣΟΚ. Τρεις μέρες αργότερα προσχώρησε στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία ο Θ. Κατσίκης από τη ΔΗΑΝΑ, ενώ ακόμα μία έδρα κερδήθηκε στο εκλογοδικείο.

Στην κυβέρνηση που σχημάτισε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο έως τότε γενικός διευθυντής της Ν.Δ. Άγγελος Μπρατάκος ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Εσωτερικών δίπλα στον πρωθυπουργό.

Προηγούμενο άρθροΤο Χριστουγεννιάτικο Όνειρο άνοιξε τις πύλες του στο Οικοτροφείο Ελευθερούπολης
Επόμενο άρθροΣυμφωνία ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και Damco Energy για νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο στην Αλεξανδρούπολη