Σε εγρήγορση το ΕΚΑΒ της Καβάλας λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης σημείωσε πως δεν μπορούν να τα προλάβουν όλα και κάνουν σαφώς το κάτι παραπάνω.

Ο κ. Τσιτσιλικάκης σημείωσε πως «Ο κόσμος καταρχάς δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί για το παραμικρό το ΕΚΑΒ, αλλά στις πολύ επείγουσες περιπτώσεις, όταν κινδυνεύει άμεσα η ζωή. Ο φόρτος εργασίας έχει ανέβει πολύ, όπως και τα κρούσματα. Έτσι και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε όλο και περισσότερα περιστατικά, που έχουν να κάνουν με κρούσματα επιβεβαιωμένα και μη. Και επειδή ο καιρός αλλάζει περιστατικά εμπύρετα αντιμετωπίζονται ως ύποπτα.

Για τον λόγο αυτό ακολουθούμε το πρωτόκολλο, βάζουμε τις κατάλληλες στολές για την προστασία μας, παίρνουμε το συγκεκριμένο ασθενοφόρο και όταν τελειώσουμε θα πρέπει να απολυμάνουμε το ασθενοφόρο για να το έχουμε έτοιμο για το επόμενο περιστατικό. Καταλαβαίνετε πως αυτό χρειάζεται πολύ χρόνο. Για αυτό και ο κόσμος θα πρέπει να είναι φειδωλός στις κλήσεις του.

Αυτή την στιγμή διανύουμε μια «πολεμική κατάσταση» και ειδικότερα εμείς έχουμε αυξημένη δουλειά γι αυτό ο κόσμος πρέπει να μας σεβαστεί. Κάνουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες , διακομίζοντας περιστατικά ακόμα και σε άλλους Νομούς, γιατί έτσι επιβάλλεται να γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Εμείς κάνουμε το κάτι παραπάνω για να ανταπεξέλθουμε.”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ

Στο ερώτημα αν αρκεί το προσωπικό απάντησε ότι “Σίγουρα θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότεροι εργαζόμενοι, χρόνια το λέμε τώρα, όμως γίνονται και οι αναστολές αδειών, αλλά το σύνολο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ βρίσκεται στις επάλξεις. Έχουμε στην δύναμή μας τρία ασθενοφόρα το πρωί και τρία το απόγευμα και δύο το βράδυ για να εξυπηρετούμε τις αυξημένες ανάγκες του κόσμου. Γι αυτό και ζητάω σωστή χρήση των ασθενοφόρων.

Το ΕΚΑΒ στο διάστημα της πανδημίας δεν έχει πάρει καινούργιο προσωπικό. Υπάρχουν άτομα που θα ήθελαν να έρθουν αλλά φοβούνται την υπάρχουσα κατάσταση και άλλοι δεν έκαναν τα χαρτιά τους καν για τις θέσεις που θα μπορούσαν να καλυφθούν. Αν θα έρθει κάποιος βέβαια θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει το πτυχίο του διασώστη και να γνωρίζει το αντικείμενο. Από την άλλη δεν είναι σίγουρες οι θέσεις και κάποιος που έχει ήδη δουλειά δεν την αφήνει για να έρθει να δουλέψει για δύο χρόνια και μετά δεν θα ξέρει αν θα ξαναβρεί δουλειά. Το δελεαστικό για τους ανθρώπους που θα έρθουν να δουλέψουν είναι η μονιμότητα».

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

Και πρόσθεσε πως «Δεν γίνεται να έρθει κάποιος, να παλέψει στα δύσκολα και μετά να τον πετάξει το σύστημα. Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κάποιον γιατί δεν έκανε τα χαρτιά του. Για τον λόγο αυτό οι προσλήψεις που θα γίνουν θα πρέπει να περιέχουν τον όρο της μόνιμης πρόσληψης. Κάτι που έγινε στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης που προσελήφθησαν 20 άτομα. Εμείς εδώ είχαμε 6 θέσεις, αλλά δεν έκαναν τα χαρτιά τους οι ενδιαφερόμενοι. Περιμένουμε και εμείς να δούμε τι θα γίνει. Πιέζουμε συναδέλφους να κάνουν τα χαρτιά τους. Κατά διαστήματα βγαίνουν θέσεις και ενδεχομένως τον Ιανουάριο να ανοίξουν θέσεις στο ΕΚΑΒ. Ενώ λοιπόν ανέβηκε η δουλειά μας, παραμένουμε οι ίδιοι υπάλληλοι. Υπάρχουν και οι άδειες που έχουν ανασταλεί και αυτό δυσκολεύει την κατάσταση. Ευτυχώς προλάβαμε και πήραμε κάποιες άδειες το καλοκαίρι και ξεκουραστήκαμε. Οι τωρινές μας άδεις δεν μπορούν να δοθούν, εφ όσον υπάρχει και η αναστολή οπότε αυτό μας ρίχνει και ψυχολογικά».

ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Τέλος σχολίασε πως «Ζούμε μια κατάσταση άγνωστη για μας που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε για να βγούμε αλώβητοι και να μπορούμε να εξυπηρετούμε τον κόσμο σε κάθε περίπτωση. Είχαμε δυστυχώς και τροχαία με μετανάστες και εμείς καλούμαστε να συνδράμουμε σε ένα σημαντικό έργο. Όταν 13 άτομα την περασμένη εβδομάδα από τροχαίο τους μεταφέραμε στο νοσοκομείο οπότε και τα 3 ασθενοφόρα πήγαν για να σώσουν αυτούς τους ανθρώπους. Εμείς παλεύουμε για την ανθρώπινη ζωή. Εμείς κάνουμε ένα λειτούργημα. Δεν είμαστε απλά δημόσιοι υπάλληλοι μέσα σε ένα γραφείο. Είμαστε ανά πάσα στιγμή και από το σπίτι μας ακόμη έτοιμοι να προσφέρουμε. Αυτό κάνουμε παντού, αυτό γίνεται και στη Δράμα, αυτό γίνεται παντού. Και ρεπό ακυρώνονται και άδειες αναστέλλονται για να προσφέρουμε σε αυτό τον αγώνα».

Προηγούμενο άρθροΗ απάντηση της διοίκησης του Νοσοκομείου Καβάλας στο ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Δωρεάν για όλους το εμβόλιο κατά του κοροναϊου – Αρχές του 2021 οι πρώτες παραδόσεις – Πώς θα γίνονται οι εμβολιασμοί