Ένα από τα πιο σημαντικά έργα οδικών μεταφορών στις Περιφερειακές Ενότητες της Δράμας και της Καβάλας είναι ο αυτοκινητόδρομος Δράμα – Καβάλα, η κατασκευή του οποίου ξεκινά σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, ξεκινά από την Εγνατία Οδό ΑΕ η κατασκευή του τμήματος Σταυρός – Κρηνίδες, που είναι το πρώτο από τα συνολικά τρία τμήματα του αυτοκινητοδρόμου.

Για την κατασκευή του πρώτου τμήματος, η Διοίκησή μας διαθέτει 60,7 εκ. € από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Το τμήμα Σταυρός – Κρηνίδες θα έχει μήκος 8,26 χιλιόμετρα και πλάτος 17 μέτρα. Θα διαθέτει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με κεντρική νησίδα ενώ θα περιλαμβάνει επίσης 5 ισόπεδους κυκλικούς κόμβους και μία γέφυρα συνολικού μήκους 93,5 μέτρων.

Η κατασκευή του έργου αυτού αναβαθμίζει το επίπεδο και την ασφάλεια των οδικών μεταφορών της Δράμας και της Καβάλας και αποτελεί ένα πραγματικά σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Πολύ περισσότερο μάλιστα που αποτελεί τμήμα του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου.

Η Διοίκησή μας είχε πιστέψει στο έργο αυτό από την πρώτη στιγμή. Για αυτό κάναμε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και ενεργοποιήσαμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε σήμερα η έναρξη υλοποίησης του έργου να είναι πραγματικότητα.

Η υλοποίηση του έργου είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που έχουμε με την Κυβέρνηση της χώρας, το Υπουργείο Υποδομών και την Εγνατία Οδό ΑΕ.

Και παρά τις όποιες καθυστερήσεις υπάρχουν εξαιτίας τεχνικών ζητημάτων και διαδικασιών, τα έργα στην περιοχή μας προχωρούν.

Έτσι, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν θετικές ανακοινώσεις και για άλλα σημαντικά έργα στην Περιφέρειά μας.
(φωτ. από τη επίσκεψή μας, μαζί με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού ΑΕ Γιώργο Κωνσταντόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Κωνσταντίνο Κουτσούκο στο εργοτάξιο του έργου)

Προηγούμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Ο Δήμαρχος Καβάλας να ανασκευάσει τη δήλωση σε βάρος του Πολωνού συνθέτη, αλλά να προσφύγει σε νομικές ενέργειες, εφόσον υπάρχει παραβίαση του συμφωνητικού
Επόμενο άρθροΤο Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας εκσυγχρονίζεται με τις νέες υπηρεσίες