Ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ,  Χρ. Μέτιο, η έναρξη  μέρους του  δρόμου Δράμα- Καβάλα, συνολικού μήκους 28,5 χιλιομέτρων.

Το μεγάλο έργο που εντάσσεται στα πλαίσια ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού  οδικού άξονα του Ε61, που θα συνδέει την Δράμα, την Καβάλα, τις Σέρρες, τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος -Βουλγαρίας και από εκεί με την Ευρώπη.

Στο έργο που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, έχει πλήρη μελετητική ωριμότητα και άμεσα μπορούν να βγει η απαραίτητη πρόσκληση μέσα στον Μάρτιο, καθώς και ο διαγωνισμός το καλοκαίρι, για την κατασκευή των πρώτων 14,2 χιλιόμετρων,( συνολικού κόστους 75 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ, χρήματα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιφέρειας), που θα συνδέουν τον  Άγιο Αθανάσιο, με τον κόμβο του Σταυρού Καβάλας.

Όπως τόνισε κατά την χτεσινή του συνέντευξη ο Περιφερειάρχης, φανερά ικανοποιημένος, ότι μετά την ολοκλήρωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (31 Ιανουαρίου 2019) για το συγκεκριμένο τμήμα, είναι όλα έτοιμα πλέον για να ξεκινήσει  άμεσα το έργο, ενώ παράλληλα ικανοποιητικά τρέχουν και οι μελέτες για το υπολειπόμενο κομμάτι, μήκους 11 χιλιομέτρων, αυτό του Άγιου Αθανασίου με την περιμετρικό κόμβο, λίγο έξω από την πόλη της Δράμας.

Την μελέτη και κατασκευή όπως είναι γνωστό έχει αναλάβει από το 2010 η Εγνατία οδός. Η εταιρία αναζητά 400.000 χιλ. ευρώ για την ολοκλήρωση των μελετών  και είναι σε συνεννόηση με το αντίστοιχο υπουργείο και στην περίπτωση που δεν μπορούν να διατεθούν από την μεριά της κυβέρνησης το ποσό πρόκειται να το αναλάβει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Βεβαία παραμένει η εμπλοκή με το δασαρχείο Καβάλας για τα δυο χιλιόμετρα Άγιος Σίλας – κόμβος Σταυρού, μιας και σε αυτήν την περιοχή υπάρχει το αισθητικό πάρκο- δάσος.

dramini.gr

Προηγούμενο άρθροΑπάντηση ΝΟΔΕ Καβάλας στον Αντιπρύτανη του ΤΕΙ Α.Μ.Θ Θ. Μητρόπουλο
Επόμενο άρθροΟλοκληρώνεται το θεατρικό αφιέρωμα του Δήμου Θάσου στη Γυναίκα