Οκτώ μήνες χρειάστηκε να περάσουν ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες απομάκρυνσης του μεγαλύτερου μέρους των συντριμμιών του Antonov-12 που συνετρίβη τον περασμένο Ιούλιο σε χωράφια στα Τενάγη των Φιλίππων, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από τα χωριά Παλαιοχώρι και Αντιφίλιπποι, στην Καβάλα. Το σοβαρό ζήτημα ανέδειξε η Voria.gr με επιτόπιο ρεπορτάζ της στις 25 Φεβρουαρίου.

Τα συνεργεία απομάκρυνσης της εταιρείας «Polyeco», στην οποία ανατέθηκε το έργο συλλογής, μεταφοράς και διαχείρισης των αποβλήτων από τη συντριβή, άρχισαν χθες Δευτέρα τις ενδεδειγμένες εργασίες, όπως ανέφερε στη Voria.gr ο διευθυντής Βορείου Ελλάδος της εταιρείας Γιάννης Καρακόλης.

Αυτές οι εργασίες, που περιλαμβάνουν την απομάκρυνση του αμιάντου ο οποίος διαπιστώθηκε να υπάρχει, αλλά και των συντριμμιών, όπως είχαν καταγραφεί σε έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης της 10ης Μαρτίου.

Ο χώρος θα παραδοθεί στους αγρότες και θα είναι ελεύθερος προς χρήση από την ημέρα την οποία θα τελειώσουν οι εργασίες, που υπολογίζεται να είναι έως την Παρασκευή 24 Μαρτίου. Σύμφωνα με τους αγρότες των οποίων τα χωράφια βρίσκονται στο σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, οι οποίοι μίλησαν στη Voria.gr, θα μπορούν να σπείρουν στα αγροτεμάχιά τους χωρίς κάποιο πρόβλημα, όπως ενημερώθηκαν.

Πρόκειται για περίπου 10 στρέμματα γης που επηρεάστηκαν, με πέντε ιδιοκτήτες καλλιεργητές. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε ο υπεύθυνος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Αναστάσιος Παπαγιαννάκης.

«Εμείς θα βρεθούμε εκεί την Πέμπτη ώστε να διαπιστώσουμε εάν πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες εργασίες, να κάνουμε αυτοψία στον χώρο και στη συνέχεια να μπορέσουμε έως την Παρασκευή να τον παραδώσουμε με ασφάλεια στους αγρότες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, τη διεκπεραίωση της διαδικασίας εκ μέρους της Meridian LTD, της ουκρανικής ιδιοκτήτριας εταιρείας του μοιραίου αεροσκάφους, ανέλαβε ο αντιπρόσωπός της στην Ελλάδα, ο οποίος είχε, επίσης, αναλάβει και τη μεταφορά των οκτώ σορών του ουκρανικού πληρώματος του μοιραίου αεροσκάφους στην εμπόλεμη χώρα, ως ιδιοκτήτης Οίκου Τελετών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: www.voria.gr

Προηγούμενο άρθροΠροσπάθησε να ληστέψει το παγκάρι στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής
Επόμενο άρθροΕκλογές τον Μάιο ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Όλα δείχνουν κάλπες στις 21/05