Συζητήθηκε την Πέμπτη 2 Ιουνίου, στην Ολομέλεια της Βουλής, η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Καβάλας Νίκου Παναγιωτόπουλου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την υπαγωγή της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας σε ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας από τις χαλαζοπτώσεις.Είναι η τέταρτη φορά που ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρνει το θέμα στη Βουλή, επιμένοντας στην ένταξη του συνόλου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όχι μόνο της Δυτικής Καβάλας, σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας από τις χαλαζοπτώσεις, καθώς δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για έναν αγρότη από μια απότομη, δραματική καταστροφή της παραγωγής του μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας.

Η ΠΕ Καβάλας έχει τις προϋποθέσεις ένταξης στο Πρόγραμμα, με την εφαρμογή του οποίου οι αγρότες διασφαλίζουν την προστασία της παραγωγής τους από χαλαζοπτώσεις και ο ΕΛΓΑ εξοικονομεί χρήματα από τις αποζημιώσεις που δεν θα χρειασθεί να καταβάλλει.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος πρότεινε την καλύτερη διαχείριση των διαθέσιμων μέσων σε συνδυασμό με ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ σε ό,τι αφορά το ζήτημα του κόστους τόνισε πως ακόμα και στην περίπτωση της πλήρους ένταξης για ολόκληρο το χρόνο της ΠΕ Καβάλας στο Πρόγραμμα, το κόστος δεν ξεπερνά το 1/3 από το ποσό που ο ΕΛΓΑ καταβάλει στους παραγωγούς της περιοχής μας για αποζημιώσεις λόγω χαλαζόπτωσης.

Προηγούμενο άρθροΣεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής σε χιλιάδες μαθητές σχολείων της Β.Ελλάδος με την υποστήριξη του TAP
Επόμενο άρθροΣοβαρότατα επεισόδια στη Σάμο στο κέντρο των μεταναστών – Άγριο ξύλο και φωτιές – Δεκάδες τραυματίες