20 Σεπτεμβρίου 2024, 5:41
21 C
Kavala

Νίκος Τσιλογιώργης: Επιστρέφουμε στα γνωστά χειμερινά δρομολόγια

Από σήμερα τα δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου θα μειωθούν στα 3 καθημερινά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκο Τσιλογιώργη δυστυχώς οι ναυτιλιακές εταιρείες νωρίτερα από ότι περίμεναν μείωσαν τα δρομολόγια.

Αρχικά ανέφερε ότι “Πράγματι τα δρομολόγια των φέρι μπόουτ από Καβάλα προς Πρίνο Θάσου για το Φθινόπωρο μειώνονται σε 6 καθημερινά, με 3 αναχωρήσεις από κάθε λιμάνι, από τις 18 Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος της φετινής δρομολογιακής περιόδου, στις 31 Οκτωβρίου 2024. Και αυτό νωρίτερα από κάθε χρονιά. Οι εταιρείες έχουν προγραμματίσει αν και η κίνηση είναι πολύ μεγάλη ακόμη. Βέβαια δεν είναι η κίνηση του καλοκαιρού αλλά θα μπορούσαν να περιμένουν. Έτσι πάμε στα τρία δρομολόγια.

Οι αναχωρήσεις θα πραγματοποιούνται από τις 09:15 το πρωί έως τις 17:30 το απόγευμα και από τις 4 ναυτιλιακές εταιρίες.

Έτσι θα πάμε μέχρι 31 Μαρτίου 2025. Βέβαια το καλοκαίρι κύλησε ομαλά. Στη γραμμή του Πρίνου είχαμε 5 δρομολόγια, λίγα βέβαια αλλά κατανεμημένα σε όλο το εύρος της ημέρας. Είχαμε και βραδινό δρομολόγιο από τον Πρίνο για την Καβάλα στις 8/15 και αυτό γινόταν γιατί έπρεπε να διανυκτερεύσει ένα πλοίο επιφυλακής στο λιμάνι της Καβάλας και νωρίς το πρωί έφευγε για το νησί. Αυτό θα γίνεται στις 9/15 πλέον. Ας ελπίζουμε ότι ο χειμώνας θα κυλήσει ομαλά και δεν θα έχουμε αλλαγές. Θα έχουμε δηλαδή τρία δρομολόγια” .

ΜΙΑ ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ

Βέβαια ο ίδιος στάθηκε σε μια ναυτιλιακή εταιρεία που το δρομολόγιο το κάνει σε 2.5 ώρες… «Έχουμε παράπονα. Βέβαια οι ξένοι απολαμβάνουν το ταξίδι γιατί δεν γνωρίζουν. Κάποιοι όμως που θέλουν να μετακινηθούν γρήγορα απλά ταλαιπωρούνται!

Η εταιρεία αυτή μας έχει γυρίσει στη 10ετία του 1960 που είχαμε μη σύγχρονα πλοία και πολλές ώρες για να πάμε και να έρθουμε από το νησί!

Λογικά αλλαγές θα έχουμε από την 1η Απριλίου σε μια Θάσο που είδε πολύ καλή τουριστική κίνηση φέτος. Το 2019 και το 2023 που είχαμε καλή κίνηση ανήκει στο παρελθόν και φέτος πήγαμε πολύ καλά.

Ήδη οι φορείς του τουρισμού και δη το Λιμεναρχείο που μας δίδει στοιχεία μιλάει για αύξηση του 15-20%….Άρα η Θάσος ανταγωνίζεται τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς, Μύκονο, Σαντορίνη Ρόδο, Κρήτη.

Απλά χρειάζεται ο Δήμος Θάσου να κάνει έργα υποδομής και δη αυτά που σχετίζονται με το νερό. Φέτος είχαμε κάποια προβλήματα και κύρια με το νερό μια και κάποια χωριά δεν είχαν καν νερό. Ηλεκτροδότηση και καθαρισμός άντεξαν. Αλλά πρέπει να κάνουμε μια καλύτερη διαχείριση με το νερό και δεν πρέπει να χάνεται ούτε μια σταγόνα νερό μια και όλοι το έχουμε ανάγκη” τόνισε καταληκτικά.

Hot this week

Λέσχη Ποντίων Ν.Καβάλας: Έναρξη της νέας πολιτιστικής χρονιάς 2024 – 2025

Η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας με ιδιαίτερη χαρά σας...

Ευχαριστήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Περάμου

Είναι αυτονόητο ότι οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να προσφέρουν...

Ν. Παναγιωτόπουλος στην ΕΡΤ: «Δεν υπήρχε ποτέ και ούτε υπάρχει θέμα μαζικών επιστροφών- Ζητάμε να εφαρμοστεί όλο αυτό το πλέγμα των συμφωνιών

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, φιλοξενήθηκε...

Ομιλία της Βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη για το ΣΝ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ως βήμα εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου για τα προϊόντα...

Topics

Λέσχη Ποντίων Ν.Καβάλας: Έναρξη της νέας πολιτιστικής χρονιάς 2024 – 2025

Η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας με ιδιαίτερη χαρά σας...

Ευχαριστήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Περάμου

Είναι αυτονόητο ότι οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να προσφέρουν...

Διακοπή υδροδότησης στην Καβάλα- Αναλυτικά οι περιοχές

Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα σημειωθεί πτώση...
spot_img

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img