Νίκος Ξανθόπουλος | “Καλούμε την δημοτική αρχή να σοβαρευτεί, να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της και να πάψει να ευτελίζει τον ρόλο της”

Μας προβληματίζουν ιδιαίτερα οι δηλώσεις του δημάρχου Καβάλας κυρίου Θεόδωρου Μουριάδη στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 13-07-2020, σχετικά με την ύπαρξη ή όχι και την βαρύτητα της νομικής δέσμευσης της κοινοπραξίας Τ.Α.Ρ. για την χρηματοδότηση του έργου παροχής νερού στην Δ.Ε. Φιλίππων από τις πηγές Κεφαλαρίου, υπό το πρίσμα μάλιστα σχετικών δημοσιευμάτων του τύπου, που θέτουν εν αμφιβόλω το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το περίεργο επίσης είναι ότι η διοίκηση Μουριάδη στη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου της 14-05-2020 προσπάθησε να παράσχει και αυτή διευκολύνσεις στην κοινοπραξία Τ.Α.Ρ., επικαλούμενη την ύπαρξη ‘’κάποιας συμφωνίας’’, κατά την συζήτηση σχετικού θέματος, την οποία ωστόσο κράτησε κρυφή!

Δεν μας είναι ευχάριστο να θυμίσουμε για άλλη μια φορά, ότι καμιά σοβαρή δημοτική αρχή δεν προσφεύγει σε μια ιδιωτική εταιρεία για να επιλύσει προβλήματα των δημοτών της.

Έγινε πρόσφατα γνωστό πως ο Δήμος Καβάλας έχασε την ευκαιρία να εντάξει μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1 συνολικού προϋπολογισμού 1.090.000.000,00€ και έργα ύδρευσης, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό να θέσει -τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα στον γύψο- την προοπτική ανάπτυξης υποδομών στον Δήμο Καβάλας, οι οποίες θα στόχευαν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών της και του περιβάλλοντος.

Καλούμε την δημοτική αρχή να σοβαρευτεί, να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της και να πάψει να ευτελίζει τον ρόλο της, λειτουργώντας ως επαίτης, όπως επιλέγει και πράττει και η διοίκηση Μουριάδη.

Η θέση μας ήταν και εξακολουθεί να είναι ξεκάθαρη στα θέματα αυτά.

Αδυνατούμε να αποδεχθούμε ότι ο Μητροπολιτικός μας Δήμος της δημιουργίας, της διεκδίκησης, των Τσολάκη, Ευαγγελίου και Αθανασιάδη, σέρνεται ως ζήτουλας σε ατελέσφορες συζητήσεις και άσφαιρες διεκδικήσεις με κατά τα άλλα ‘’σοβαρές εταιρείες’’, όπως πληροφορούμαστε το τελευταίο διάστημα από τον κύριο Μουριάδη.

Για την Δημοτική Παράταξη

Συνεργασία για την Καβάλα

Ο Επικεφαλής

Ξανθόπουλος Νικόλαο

Hot this week

Επιστολή παρέμβασης Κυριακίδη προς Μητσοτάκη: Ζητά έκτακτα μέτρα για το κόστος των καυσίμων στη Θάσο

Ο Δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, απέστειλε επιστολή προς τον...

Η Θρακική Εστία Καβάλας τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό για τη νέα πολιτιστική χρονιά

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Θρακική Εστία...

Μάχη για τη ζωή ενός 50χρονου στο Παληό Καβάλας – Η συγκλονιστική περιγραφή διασώστη του ΕΚΑΒ

Μια ανακοπή καρδιάς, ένας απινιδωτής που έφτασε έγκαιρα στο...

Συνάντηση Αναστασιάδη – Δαβάκη στην Ελευθερούπολη με επίκεντρο ζητήματα της περιοχής

O Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό...

Topics

Συνάντηση Αναστασιάδη – Δαβάκη στην Ελευθερούπολη με επίκεντρο ζητήματα της περιοχής

O Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό...

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης επισκέφθηκε την 193 ΜΠΕΠ MLRS στην Ελευθερούπολη

Την 193 Μοίρα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (MLRS) στην Ελευθερούπολη...

Η Καβάλα ενώνει τις δυνάμεις της για την πρόληψη – «We Pink Together» στις 11 Οκτωβρίου

Ένα ισχυρό μήνυμα ζωής και αλληλεγγύης στέλνει η Καβάλα...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες