Στις τακτικές μεταθέσεις που θα γίνουν στα τέλη Ιανουαρίου ελπίζει για την ενίσχυσή της η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Π.Ε. Καβάλας, Νίκος Ίμβρος.
Μετά το περσινό «μηδέν», όσον αφορά τον αριθμό των τακτικών μεταθέσεων για την Π.Ε. Καβάλας, ο κ. Ίμβρος τόνισε ότι πλέον απαιτείται η ενίσχυση με τουλάχιστον 15 αστυνομικούς, αν συνυπολογιστεί και ο μεγάλος αριθμός συναδέλφων του που αποστρατεύτηκαν το 2024.
ΗΔΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΕΣ
«Ελπίζουμε τέλος αυτού του μήνα που θα ανακοινώσει το αρχηγείο μας τις τακτικές μεταθέσεις του 2025, να δούμε επιτέλους έναν ικανοποιητικό αριθμό αστυνομικών να έρχονται στον τόπο μας κι όχι το περσινό μηδενικό. Όταν πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο λέγαμε ότι με 8 το πολύ άτομα θα ήμασταν ικανοποιημένοι, όταν είδαμε μηδέν, ο αριθμός θα πρέπει να είναι σχεδόν διπλάσιος. Έχουμε ήδη πάνω από 10 αποστρατείες μέσα στο 2024, οι οποίες έρχονται να συμπληρώσουν ακριβώς το γεγονός ότι είχαμε αυτό το μηδενικό και μας έχει πάει πάρα πολύ πίσω σε έμψυχο δυναμικό. Άρα χρειαζόμαστε περίπου 15 άτομα. Θα πρέπει επιτέλους το αρχηγείο, κυρίως όμως ο υπουργός, ο οποίος είναι στην πραγματικότητα αυτός ο οποίος ρυθμίζει όλες αυτές τις διαδικασίες, να δει το πρόβλημα της επαρχίας, που δεν είναι μόνο στην Π.Ε. Καβάλας», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Ίμβρος.Παραδοσιακά πιάτα Καβάλας
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ
«Ο πληθυσμός της τοπικής Αστυνομίας είναι γηρασμένος, γιατί όταν δεν έρχονται νέες μεταθέσεις δεν μπορεί να υπάρξει μια ανανέωση. Αυτό φαίνεται και στις ομάδες που είναι στην πρώτη γραμμή και χρειάζεται νεότερους συναδέλφους, όπως είναι η ΔΙ.ΑΣ., όπως είναι η Ο.Π.Κ.Ε., όπου έχουν μειωθεί αρκετά τα άτομα και υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην Τροχαία. Το πρόβλημα μέσα στην πόλη είναι τεράστιο και μπορεί κάποιοι να το ανακαλύπτουν όταν έρχονται οι γιορτές ή το καλοκαίρι που υπάρχει οξυμένο το πρόβλημα, αλλά η λύση δεν θα δοθεί όταν η κατάσταση είναι στο «κόκκινο». Απαιτείται σχεδιασμός και η λύση μπορεί να ξεκινήσει από τώρα που είμαστε σε μια περίοδο που ακόμα υπάρχει ύφεση ως προς το κυκλοφοριακό», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας.
«ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΕΝΑΜΙΣΗ ΔΡΟΜΟΥ»
«Θα πρέπει να υπάρχουν και πεζές περιπολίες σε ώρες αιχμής για να μπορεί να υπάρχει μία φυσική ροή των οχημάτων. Βέβαια όσους τροχονόμους και να βάλουμε είμαστε η πόλη του ενάμιση δρόμου. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα δεν λύνεται με την παρουσία μόνο τροχονόμων. Πρέπει να γίνει νέος σχεδιασμός ως προς το κυκλοφοριακό, υπάρχει πρόβλημα κι όσο δεν θέλουμε να το βλέπουμε θα γίνεται χειρότερο χρόνο με τον χρόνο, διότι πλέον Βουλγαρία και Ρουμανία μπήκαν στη συνθήκη Σένγκεν, τα σύνορα μας έχουν ανοίξει. Θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο και θα πρέπει οι αρμόδιοι να κάνουν έναν γενικότερο σχεδιασμό γιατί η πόλη δεν αντέχει άλλο», τόνισε ακόμη ο κ. Ίμβρος.
ΕΛΛΕΙΨΗ ΗΡΕΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ…
Γενικότερα για την νέα χρονιά, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας επισήμανε ότι «Να ευχηθούμε μια καλή χρονιά σε όλους, ήσυχη για τους συμπολίτες μας, με λιγότερη ένταση, διότι και το 2024, αυτό που είδαμε στους δρόμους είναι τα κατάλοιπα του εγκλεισμού από τον κορωνοϊό. Υπάρχει μια επιθετικότητα, μια έλλειψη ηρεμίας και προσοχής στην οδήγηση και αυτή η βία βγαίνει σε πολλές μορφές. Σε τοπικό επίπεδο δεν άλλαξαν πάρα πολλά το 2024».
ΒΙΑ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ – ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ
Ειδικότερα για το θέμα της βίας των ανηλίκων, αλλά και της ενδοοικογενειακής βίας, ο κ. Ίμβρος ανέφερε πως «Το θέμα της βίας των ανηλίκων, έχει αποκτήσει μεγάλη δημοσιότητα. Ήταν ένα θέμα το οποίο υπήρχε και παλαιότερα απλά η δημοσιότητα το έχει αναδείξει στον βαθμό που υπάρχει και είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Τα μέτρα που έχει ξεκινήσει να παίρνει το υπουργείο, αλλά και η κυβέρνηση γενικότερα, είναι μία καλή αρχή, αλλά χρειάζεται συνέχεια, χρειάζεται οργάνωση και διαρκής προσπάθεια, διότι είναι μια γενιά, η οποία λυπάμαι που θα το πω, σε αυτά τα θέματα είναι χαμένη, από άποψη παιδείας, από άποψη εκπαίδευσης, προσοχής, είναι μία χαμένη γενιά. Θα πρέπει να την προσέξουμε παραπάνω και αυτήν, αλλά και τις επόμενες γενιές που έρχονται για να προλάβουμε τα χειρότερα. Από την άλλη είναι τραγικά τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, διότι έχουμε απώλεια ζωών. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανεκτίμητη, άρα δεν μπορούμε να συζητάμε κάτι παραπάνω όταν χάνονται γυναίκες με τόσο άδικους τρόπους».
ΝΕΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ…
Τέλος, αναφορικά με το αν υπάρχει κάποια εξέλιξη σχετικά με την κατασκευή ενός νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Π.Ε. Καβάλας, ο Νίκος Ίμβρος υπογράμμισε ότι «Το κτήριο μας είναι «νεότατο», είναι κατασκευής του 1970. Μας έχει μείνει αυτή η «κούκλα» όπως το λέμε εμείς και βλέπω να μας μένει για πάρα πολλά χρόνια, όπως και σε πολλά άλλα πράγματα. Μη ξεχνάμε μετά από πόσες δεκαετίες έγινε το νέο Δικαστικό Μέγαρο ή το νέο Νοσοκομείο. Άρα αρκεί να φανταστούμε πότε θα γίνει και ένα νέο σύγχρονο Αστυνομικό Μέγαρο. Θα είμαστε η τελευταία πόλη της Ελλάδας που θα αποκτήσει νέο Αστυνομικό Μέγαρο. Ίσως μόνο αν πέσει».