19 Σεπτεμβρίου 2024, 19:32
23.8 C
Kavala

Νίκος Ίμβρος: Είναι μία κοροϊδία, υποτιμάει την αξιοπρέπειά μας η αύξηση των 40 λεπτών

”Είναι μία κοροϊδία, υποτιμάει την αξιοπρέπειά μας”, επισήμανε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας, Νίκος Ίμβρος, σχετικά την αύξηση κατά 40 λεπτά την ώρα στα νυχτερινά των αστυνομικών.

”Δεν είναι σωστό να μιλάμε για οικονομικά όταν υπάρχει αυτή η δυσκολία σε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά, όταν πάρα πολλοί συμπολίτες μας αναγκάζονται να φύγουν μετανάστες στο εξωτερικό για να ζήσουν. Θα ήταν προκλητικό για μας να μιλάμε για οικονομικά θέματα. Δυστυχώς όμως αυτή τη φορά αναγκαστήκαμε να το κάνουμε μετά από πάρα πολλά χρόνια”, ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Ίμβρος.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ…

”Ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξήγγειλε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μία αύξηση στα νυχτερινά μας, που την παρουσίασε με πάρα πολύ ωραίο και επικοινωνιακό τρόπο, 20% επί των νυχτερινών, ένα ποσοστό που ακούγεται μεγάλο, αλλά στην πραγματικότητα όταν αναλύσαμε το τι σημαίνει αυτό, αντιστοιχεί σε 40 λεπτά καθαρά για κάθε ώρα νυχτερινής απασχόλησης των αστυνομικών. 40 λεπτά αύξηση δεν έχει πάρει κανένας εργαζόμενος όλα αυτά τα χρόνια. Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ ότι το σκέφτηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Θα πρέπει να δει και τους συμβουλάτορές του, οι οποίοι μόνο κακό του κάνουν. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα τελευταία χρόνια τα μηνύματα που έρχονται στο σύνολο των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και των ενόπλων δυνάμεων δεν είναι καλά. Οι σχολές πλέον δεν επιλέγονται από τους νέους ως επαγγελματική αποκατάσταση. Συνάδελφοι και στον στρατό και στην αστυνομία φεύγουν νωρίτερα για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειές τους, διότι με τους μισθούς που παίρνουμε κανένας πραγματικά δεν μπορεί να ζήσει με τα υφιστάμενα ενοίκια και με τα έξοδα που υπάρχουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και στις νησιωτικές περιοχές. Είναι πολλά τα καμπανάκια που χτυπάνε και πλέον έχουν γίνει καμπάνες πραγματικές! Θα πρέπει η ελληνική πολιτεία, η κυβέρνηση που καλείται να πάρει αποφάσεις, να δει σοβαρά και τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας και με ανακοινώσεις του στυλ 20% που στην πραγματικότητα είναι 40 λεπτά την ώρα δεν πρόκειται ούτε να φέρει προσωπικό στις ένοπλες δυνάμεις και στην αστυνομία, αλλά και ούτε να δείξει προς τα έξω ότι πραγματικά νοιάζεται για εμάς”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ίμβρος.

ΌΧΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Όσον αφορά τους αστυνομικούς που είχαν αποσπαστεί από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας κι αν αυτοί θα επιστρέψουν στην περιοχή μας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας επισήμανε: ”Ειδικά όσοι έφυγαν για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στη βάση τους και δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα η απόσπασή τους. Αυτό γιατί σύμφωνα και με τις δηλώσεις που είναι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες του υπουργού μας, εκεί είναι η εγκληματικότητα, ενώ σ’ εμάς στην επαρχία είναι κάτι σαν… επίγειος παράδεισος, οπότε χρειάζεται συνεχή ενίσχυση η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη και δεν πρόκειται να σταματήσει. Αυτοί που πρόκειται να επιστρέψουν στην Καβάλα, στο τέλος Οκτωβρίου, είναι αστυνομικοί αποσπασμένοι σε νησιά και αεροδρόμια της χώρας λόγω τουριστικής περιόδου, όπου βάση και των διαταγών λήγει η περίοδος αυτή. Δεν είναι πάρα πολλοί, είναι αρκετοί, αλλά αυτοί θα επιστρέψουν στις 31 Οκτωβρίου”.

Hot this week

Ν. Παναγιωτόπουλος στην ΕΡΤ: «Δεν υπήρχε ποτέ και ούτε υπάρχει θέμα μαζικών επιστροφών- Ζητάμε να εφαρμοστεί όλο αυτό το πλέγμα των συμφωνιών

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, φιλοξενήθηκε...

Ομιλία της Βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη για το ΣΝ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ως βήμα εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου για τα προϊόντα...

Διακοπή υδροδότησης στην Καβάλα- Αναλυτικά οι περιοχές

Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα σημειωθεί πτώση...

Topics

Διακοπή υδροδότησης στην Καβάλα- Αναλυτικά οι περιοχές

Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα σημειωθεί πτώση...

“Βροχή” προστίμων στο πλαίσιο εφαρμογής του κανονισμού ελεγχόμενης στάθμευσης των μονίμων κατοίκων

Παναγία Καβάλας: "Βροχή" προστίμων στο πλαίσιο εφαρμογής του κανονισμού...
spot_img

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img