Στο 8,1% η διαφορά στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές – Σε Μακεδονία-Θράκη το προβάδισμα της ΝΔ αυξάνεται κατά τέσσερις μονάδες – Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ – Πεντακομματική Βουλή, μόνο Ένωση Κεντρώων και Ελληνική Λύση ελπίζουν για το όριο του 3% – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δημοσκόπηση της MRB για το κεντρικό δελτίο του Star.
Προβάδισμα εννέα μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήψου για τις ευρωεκλογές καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star Channel, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα.
Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 30,1%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 21,1%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 6,2% έκαστος, ενώ το ΚΚΕ βρίσκεται στο 5,5%. Κανένα άλλο κόμμα που μετρήθηκε στη δημοσκόπηση δεν υπερβαίνει το 3%.
Στο 17,6% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.
Στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,6%, έναντι ποσοστού 22,5% του κυβερνώντος κόμματος -ήτοι, διαφορά 8,1 μονάδων, όταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, τον Δεκέμβριο του 2018, η διαφορά αυτή βρισκόταν στο 8%. Στη Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο, η διαφορά αυτή ανεβάινει στις 12 μονάδες.
Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,2%, η Χρυσή Αυγή με 6% και το ΚΚΕ με 5,9%, ενώ και πάλι κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα δεν συγκεντρώνει το απαιτούμενο ποσοστό 3% για την είσοδό του στη Βουλή. Η αδιευκρίνθστη ψήφος ανέρχεται εδώ στο 18%.
Ελπίδες για την είσοδό τους στη Βουλή συγκεντρώνουν, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, μόνο η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 35,5%, έναντι 26,6% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 32,4%.
Καθώς φαίνεται, το βασικό κριτήριο για την ψήφο των ερωτηθέντων, είναι η οικονομική τους κατάσταση, καθώς αυτό προκρίνουν σε ποσοστό 35,6%, ενώ στο 29% ακολουθεί η κατάσταση της οικονομίας της χώρας εν γένει. Στην τρίτη θέση, με 19,2%, βρίσκονται τα εθνικά θέματα, ενώ μόνο τα 7,7% εξαρτά την ψήφο του από τα ζητήματα ασφαλείας.
Πηγή:protothema.gr