Νέος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ο κ. Γιώργος Δαλακούρας που βρίσκεται σε φάση προσαρμογής. Ο ίδιος όπως δήλωσε, στοχεύει στην ενδυνάμωση των δομών υγείας και την δημιουργία δομών στην κοινότητα που θα επικουρούν το έργο των ιατρών.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το θεματικό πεδίο της αντιπεριφέρειας υγείας αφορά όλο τον πληθυσμό της Περιφέρειάς μας. Μιλάμε για 500 χιλιάδες κόσμο, για τον καθένα ξεχωριστά, διότι έκαστος έχει το ιερό δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία. Επίσης, αφορά όλες τις εκφάνσεις της ζωής του ανθρώπου. Συνεπώς είναι ένα πόστο δύσκολο, πάρα πολύ υπεύθυνο και με τα γνωστά χρόνια προβλήματά του.

Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας, αυτές έχουν να κάνουν αρχικά με την ενίσχυση των υπαρχουσών δομών του συστήματος υγείας, Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων, κατ’ εξοχήν υλικοτεχνικά. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, οι δυνατότητές μας είναι εκ φύσεως περιορισμένες. Κατά δεύτερον, η Περιφέρεια Υγείας επιλαμβάνεται δράσεων στον πληθυσμό, πρόληψης και ενημέρωσης, Κατά τρίτον, έχει την ευθύνη για δημιουργία δομών στην κοινότητες οι οποίες θα ενισχύσουν το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών στην περίθαλψη των ασθενών και την υποβοήθηση των οικογενειών στο να φροντίζουν αυτούς τους ασθενείς».

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Πρόσθεσε ότι «έχω πολλά χρόνια στο ΕΣΥ, γνωρίζω από μέσα πού πονάει το σύστημα. Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα τα οποία είναι χρόνια. Άλλα λύνονται, άλλα είναι δισεπίλυτα και άλλα είναι άλυτα. Δεν υποσχόμαστε λύσεις σε όλα, αλλά όπου μπορούμε να παρέμβουμε θα το κάνουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χρειάζεται καλή συνεργασία με τους κατά τόπους φορείς, θα την έχουμε αυτήν τη συνεργασία και πιστεύω ότι θα κάνουμε κάποια πράγματα».

Προηγούμενο άρθροΑντιπεριφέρεια Καβάλας: Η πρώτη σύσκεψη της νέας διοίκησης για το θέμα των δρομολογίων της ακτοπλοΐας στην γραμμή Καβάλας – Πρίνου
Επόμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Εγκρίθηκαν οι 157 από τις 160 αιτήσεις αγροτών του Έβρου για Σχέδια Βελτίωσης