Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο, συναντήθηκε η υποψήφια Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία της Π.Ε. Καβάλας, Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου.
Η κ. Χατζηκωνσταντίνου έτυχε ένθερμης υποδοχής στη Μητρόπολη και εκείνη με τη σειρά της ζήτησε την ευλογία και τις προσευχές της Εκκλησίας για υγεία και δύναμη στο δύσκολο αγώνα της πολιτικής που αποφάσισε να δώσει.
Ο Μητροπολίτης Φ.Ν.Θ κ. Στέφανος την ενημέρωσε για το όραμα και το θεάρεστο έργο της Εκκλησίας που επιτελείται από τη Μητρόπολη και τους κληρικούς που καθημερινά στηρίζουν τους πιστούς στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και έχουν ανάγκη την αρωγή της Πολιτείας.
Αναφέρθηκαν στα προβλήματα της νεολαίας και στις δομές που η Εκκλησία διαθέτει και εκσυγχρονίζει για να υποδεχθεί τους νέους στους κόλπους της, όπως η δημιουργία της Εκκλησιαστικής Κατασκήνωσης «Νεότητος Μέλαθρον» στο Ραχώνι της Θάσου.
Η κ. Χατζηκωνσταντίνου τόνισε την ανάγκη στήριξης και ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού με την πραγματοποίηση συνεδρίων τα οποία θα έχουν στόχο την ανάδειξη των μνημείων και των τοποθεσιών που συνδέονται με τα Βήματα του Απόστολου Παύλου στην περιοχή με αφορμή και τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Μητρόπολης Φιλίππων το 1924.
Η υποψήφια Βουλευτής εξέφρασε την εκτίμησή και την πίστη της στο έργο της Εκκλησίας και στο όραμα του θρησκευτικού μας ηγέτη, δηλώνοντας πως θα σταθεί αρωγός σε δράσεις της που ωφελούν την κοινωνία μας:
«Ήταν μια συγκινητική συνάντηση που με την ευλογία του Ποιμενάρχη μας άντλησα δύναμη για τη συνέχεια του προεκλογικού μου αγώνα.
Η Εκκλησία μας και η Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου παράγουν σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο στη στήριξη της καθημερινότητας των αδύναμων συμπολιτών μας».

Προηγούμενο άρθροΜίσθωση του κτηρίου της πρώην Δ.Ο.Υ. Θάσου από την ΕΤΑΔ ΑΕ στο Ειρηνοδικείο και στο Δήμο Θάσου
Επόμενο άρθροΓιορτή της Μητέρας 2023: Πώς και πότε ξεκίνησε να εορτάζεται η Ημέρα της Μητέρας