Δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει το μέγεθος της ζημιάς. Όσο περνάνε οι μέρες το μέγεθος της οικονομικής κρίσης μεγαλώνει”, δήλωσε το πρωί της Παρασκευής (10/4)  στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 o πρόεδρος του επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας. “Διαφορετικά πράγματα συζητούσαμε στις αρχές Μαρτίου, διαφορετικά τώρα και πιθανόν διαφορετικά στις αρχές Μαϊού. Βλέπουμε ότι γίνονται κινήσεις από την κυβέρνηση και την ΕΕ με στόχο να συγκρατήσουν σε πρώτη φάση την ανεργία την απασχόληση, την ανακούφιση επιχειρήσεων και εργαζόμενων και βλέπουμε ότι εντάθηκε η συζήτηση για την επόμενη μέρα των επιχειρήσεων και το πως θα επανεκκίνηση η οικονομία μας”.

Σχολιάζοντας το χθεσινό Eurogroup ο κ. Δέμπας είπε: “Ακούμε πολλά από χθες. Η ουσία είναι ότι έχουμε μια παγκόσμια κρίση. Ούτε ο βορράς ούτε ο νότος είναι κερδισμένοι. Όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν πληγεί σοβαρά στην οικονομία και στη κοινωνία. Αυτό που περιμένουμε είναι να δούμε πως θα διοχετευθεί ρευστότητα, ζεστό χρήμα, στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους. Κρίνοντας το ότι οι υπουργοί οικονομικών έμειναν ευχαριστημένοι κάτι κερδίσαμε, κάτι κέρδισε η Ευρώπη. Θα υπάρξει στήριξη και βοήθεια. Εδώ είμαστε κι εμείς σαν θεσμικός φορέας όπως τα επιμελητήρια να πιέσουμε και να αναλύσουμε ώστε αυτά τα ποσά να φτάσουν την αγορά και στην κοινωνία”.

Για την επόμενη μέρα στην αγορά πρόεδρος του επιμελητηρίου Καβάλας τόνισε ότι: “Οι επιχειρήσεις θα χρειαστούν κονδύλια για να ανοίξουν, αλλά για κάποιους μήνες δεν θα λειτουργούν στο 100% της απόδοσης. Το ζητούμενο είναι να ξεκινήσει η οικονομία μέσα από το ρευστό χρήμα που θα είναι διαθέσιμο. Σαν κεντρική ένωση επιμελητηρίων βλέπουμε προτάσεις που θα προωθήσουμε στην κυβέρνηση”.

Ακούστε τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, στο Lobby 101.8 από το 16.35 έως 27.30

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή της ΟΕΒΕ Καβάλας σε ΟΛΚ και Δήμο – Τι ζητούν οι καταστηματάρχες
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Γιατί χτυπά περισσότερο άνδρες και υπέρβαρους – Τι λένε οι επιστήμονες