Μόλις το 30% των εισπράξεων της προηγούμενης χρονιάς είχαν φέτος οι τουριστικές μονάδες στη Θάσο

Στο 30% κυμάνθηκε η τουριστική κίνηση στη Θάσο σε σχέση με πέρυσι. Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων κ. Πάρης Παρασχούδης υπογράμμισε πως ήδη σχεδιάζουν για την επόμενη χρονιά και αισιοδοξούν για μία ανάκαμψη σημαντική.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η χρονιά δεν κλείνει πολύ καλά. Όταν έχεις το 30% των εισπράξεων της προηγούμενης χρονιάς, αυτό δεν είναι καθόλου αισιόδοξο.

Το καλοκαίρι ξεκίνησε με προσδοκίες, περιμέναμε περισσότερο οδικό τουρισμό από τα Βαλκάνια, ξέραμε ότι ο τουρισμός από χώρες όπως η Γερμανία και η Αγγλία θα είναι μειωμένος, αλλά πιστεύαμε ότι τα Βαλκάνια θα βοηθούσαν την αγορά της βόρειας Ελλάδας. Δυστυχώς, με το που άνοιξε ο προορισμός από την Νυμφαία εμφανίστηκαν αυξημένα κρούσματα κορωνοϊου και είχαμε τεράστιο πλήγμα. Πρώτα με την απαγόρευση εισόδου των Σέρβων και μετά με το υποχρεωτικό τεστ για τους Ρουμάνους, τους Βούλγαρους κ.ο.κ.».

Πρόσθεσε ότι «δεν χάθηκαν όλα. Οι στόχοι μας γενικά έχουν επιτευχθεί. Ένας στόχος είναι να κρατήσουμε τον προορισμό ανοιχτό, κάτι που κάναμε. Ήταν μια όμορφη εικόνα της Θάσου με τα ανοιχτά ξενοδοχεία και καταστήματα. Προσφέραμε εργασία στο προσωπικό μας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τώρα το μέλημά μας είναι να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητά μας. Έχει χαθεί ένας κύκλος εμπιστοσύνης διότι κι εμείς χρωστάμε στους προμηθευτές μας και σε μας χρωστάνε τα τουριστικά γραφεία. Αυτός ο κύκλος να κλείσει καλά με τη χρονιά.

ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Για την επόμενη χρονιά είπε ότι «προσπαθούμε να είμαστε αισιόδοξοι, είναι η φύση της δουλειάς μας τέτοια. Προς το παρόν αντλούμε αισιοδοξία από μικρά γεγονότα, όπως τον προγραμματισμό δύο πτήσεων από τη Γερμανία στην Καβάλα με τη Lufthansa για την επόμενη χρονιά, η έλευση του μικρού κρουαζιερόπλοιου έδωσε μια νότα αισιοδοξίας.

Αν ο κλάδος των ταξιδιών και της φιλοξενίας γενικότερα, ο οποίος θα δεχθεί πολλή εισροή κρατικών κεφαλαίων για να επιβιώσει, δεν γίνει κάτι ανάλογο στην Ελλάδα, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις και ο ανταγωνισμός έναντι κάποιων που βοήθιουνται από τις κυβερνήσεις τους θα είναι πολύ μεγάλος. Επομένως προβλέπεται ένας δύσκολος χειμώνας.

Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που μπορούν να αντλούν μεγάλα κεφάλαια και έχουν διαπραγματευτική δύναμη κάνουν την εμφάνισή τους στην περιοχή μας. Ήδη αυτό γίνεται και στη Θάσο. Αλλάζει ο χάρτης της επιχειρηματικότητας και αυτό δεν είναι καλό για τους τοπικούς επιχειρηματίες».

Πηγή:www.efimerifakavala.he

Hot this week

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Θάσου με την Manager της Wiss Air Group

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, παρευρέθηκε στο...

Σειρά επισκέψεων υπουργών και υφυπουργών στην Καβάλα ενόψει της 90ής ΔΕΘ

Σειρά επισκέψεων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα πραγματοποιήσουν από...

Topics

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Θάσου με την Manager της Wiss Air Group

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, παρευρέθηκε στο...

Σειρά επισκέψεων υπουργών και υφυπουργών στην Καβάλα ενόψει της 90ής ΔΕΘ

Σειρά επισκέψεων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα πραγματοποιήσουν από...

Μακάριος Λαζαρίδης: Και οι ορεινές περιοχές έχουν ζωή…

Το ζήτημα της ελλιπούς τηλεπικοινωνιακής κάλυψης σε ορεινές κοινότητες...

4,8 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες αγρότες των Τεναγών Φιλίππων – «Η απόφαση ελήφθη»

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες των Τεναγών...

ΔΕΥΑ Θάσου: Ενημέρωση προς τους καταναλωτές για τις οφειλές

Με τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ν. 5314/2026, ΦΕΚ...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες