Την κριτική του υποψήφιου βουλευτή κ. Μακάριου Λαζαρίδη δέχθηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ κ. Δράκος αναφορικά με το γεγονός ότι διέλυσε μία σύσκεψη που προκάλεσε για τη δημιουργία νέου Δήμου στον πρώην Δήμο Φιλίππων αλλά και για το γεγονός ότι η Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ κα Παπαδοπούλου Στέλλα είναι υποψήφια με τον συνδυασμό του υποψηφίου περιφερειάρχη κ. Τοψίδη. Ο κ. Δράκος έκανε σχετικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα είπε ότι «δεν ξέρω με ποια ιδιότητα καταφέρεται ο κ. Λαζαρίδης κατά του προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης.

Βέβαια, όλα αυτά που λέει είναι αναληθή, ψέματα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Και βεβαίως δεν θα του δώσω λόγο και το τι κάνω με την κομματική οργάνωση και με τις κομματικές οργανώσεις της Αθήνας. Ο μόνος ο οποίος δεν πρέπει και δεν θα τον ρωτήσω ποτέ τι κάνω είναι ο συγκεκριμένος. Οι ενέργειές του είναι απαράδεκτες. Η σημερινή του, η χθεσινή του (σ.σ. Τρίτης και Τετάρτης), της Παρασκευής, οι αναφορές στο όνομά μου είναι απαράδεκτες και θα δούμε από ‘δω και πέρα και επιφυλάσσομαι κάθε άλλου δικαιώματός μου -κομματικά εννοώ. Δεν θα κινηθούμε και δικαστικά.

Η ιστορία ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν είχε προγραμματίσει μία συνάντηση με τους προέδρους και κατοίκους του δήμου Φιλίππων για να συζητήσει την απόσχιση του πρώην δήμου Φιλίππων και τη δημιουργία ενός νέου δήμου.

Δεν ξέρω πώς, τι και γιατί το ξεκίνησε. Κρίναμε ότι δεν έπρεπε να γίνει τουλάχιστον με τη συμβουλή του δικού μας συνδυασμού της δημάρχου της κας Τσανάκα και δεν έπρεπε να γίνει αυτή η εκδήλωση και προς αυτήν την κατεύθυνση κινηθήκαμε. Τώρα, οι αναφορές του. Βεβαίως πήρα τηλέφωνο και ματαίωσα αυτήν την εκδήλωση. Η ματαίωση σημαίνει ότι πήρα τηλέφωνο κάποιους προέδρους οι οποίοι πρόσκεινται στον συνδυασμό μας και τους είπα να μην πάνε. Αυτό έκανα κι έτσι τελικά έγινε.

Το τι αυτός σκέφτεται, το τι θέλει να κάνει, είναι δικός του λογαριασμός και να προχωρήσει. Αλλά κάθε αναφορά στο όνομά μου, πρέπει να είναι προσεκτικός. Όσο για τους χαρακτηρισμούς του, περί γενικού γραμματέα του δήμου, περί άτυπες διαδικασίες κλπ, αυτά του τα επιστρέφω. Και δεν θέλω να πω τίποτε άλλο. Ο νοών νοήτω».

Για το αν θα πρέπει να ενημερώσει το κόμμα, είπε ότι «το τι συνεννοήθηκα εγώ και το τι μίλησα με την Στέλλα Παπαδοπούλου ή το τι συζήτησα με τη γραμματεία οργανωτικού του κόμματος από την προηγούμενη εβδομάδα, χθες ή προχθές, δεν θα δώσω αναφορά σε κανέναν. Και βεβαίως στον κ. Λαζαρίδη ειδικά, αλλά ούτε θα βγάλω και Δελτίο Τύπου.

Τα κομματικά μας, είναι κομματικά μας. Εγώ δεν βγαίνω δημόσια να καταγγείλω ενέργειες του ενός και του άλλου. Δεν βγήκα. Σήμερα μόνο είπα κάτι στο οποίο εξακολουθώ και επιμένω. Οι ενέργειες αυτές βλάπτουν την παράταξη. Και δεν ξέρω με ποια ιδιότητα είναι ικανός ο κ. Λαζαρίδης για να συνεχίσει σ’ αυτήν την κατεύθυνση».

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ

Σημείωσε, τέλος, ότι η κα Παπαδοπούλου θα αναστείλει τα καθήκοντά της ως αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ ούτως ή άλλως. Δήλωσε ο κ. Δράκος ότι «όταν είσαι κομματικό στέλεχος ταυτίζεσαι πλήρως με τις κομματικές επιλογές. Εάν έχεις άλλη άποψη, αναστέλλεις την ιδιότητά σου ή ανάλογα με το «αδίκημα» υπάρχουν διάφορες ποινές που φτάνουν μέχρι την έσχατη της διαγραφής.

Εμείς δεν είμαστε υπέρ της έσχατης ποινής και θα προχωρήσουμε κατά πάσα πιθανότητα, αυτό θα το κρίνουν τα προϊστάμενα κλιμάκια. Δεν τον διαγράφει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, ούτε αναστέλλει την ιδιότητα. Η Γραμματεία οργανωτικού ή η πολιτική επιτροπή θα αποφασίσουν αν θα τεθεί σε αργία ή όχι. Μιλάμε για αναστολή ιδιότητας μέχρι τις εκλογές και είναι λογικό».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΑπάντηση Βαγγέλη Τσομπανόπουλου στον πρόεδρο της κοινότητας Χρυσοχωρίου- Μικροπολιτική σκοπιμότητα
Επόμενο άρθροΔεύτερο πανελλήνιο βραβείο για την ιστοσελίδα Visit Kavala